Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
GMO hrana je sigurna i ne treba nikakve oznake. GMO hrana se ne označava u SAD-u jer nema potrebe označavati nešto što je jednako običnoj hrani. Kao da označavaš hranu koja sadrži vodu.
GMO hrana je jeftinija, i treba je oznaciti, ovako prodaje se preskupo, a jos GMO
GMO hrana biljnog ili zivotinjdkog porijekla se proizvodi tako sto se pospjesuju geni za određenu osobinu kao npr. velicina, boja, miris, itd. Vode se velike polemike je li to ispravno. Ja licno ne bih volio jesti takvu hranu.
sve i jedan tvrdi sir je GMO. Da li ce svi tvrdi sirevi imati oznaku?
Eh, Gordana, koliko mi samo imamo instituta i agencija koje nemaju kapacitet ili su u povoju nisi ni svjesna. Ali vazno je da imamo dirrektore agencija i instituta. Sto se tice GMO jedino te moze spasiti da zimnicu obezbjeđujes na selu i izbjegavas brzu hranu.