{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Budimir: Mulići vraćaju kredite od naplate parkinga na našoj zemlji

S
3.1.2012. u 14:00
0
53
Budimir: Mulići vraćaju kredite od naplate parkinga na našoj zemlji
0
Stanari sarajevske ulice Kaptol na broju 12 i 14 još od 2008. godine vode borbu kako bi vratili oko 200 kvadrata svoje bašte koje su im, prema riječima predstavnika stanara na broju 12, Save Budimira, uzurpirale firme Centrotrans-transport robe i Feal Metali.
Savo Budimir pokazuje potporni zid u bašti (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Savo Budimir pokazuje potporni zid u bašti (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)

Budimir se obratio našoj redakciji nakon što je direktor firme Centrotrans-transport robe Hajrudin Mulić izjavio kako Kanton ne poduzima ništa na realizaciji investicije CTR-a od 15 miliona KM u vidu gradnje podzemne garaže kod Narodnog pozorišta, za što je ovoj firmi dodijeljena koncesija za gradnju. U međuvremenu se oglasio i ministar saobraćaja Haris Lulić, kazavši da CTR-u zapravo smeta što im nije dozvoljeno da naplaćuju parking na ovom prostoru, umjesto da grade.

"Oni su 2008. od Ministarstva prostornog uređenja KS dobili rješenje da mogu graditi u tačno određenim gabaritima, ali su CTR i Feal Metali ušli u naše bašte, koje pripadaju stanarima na broju 12 i 14, uništili nam voćke, porušili šupe, izgradili potporne zidove i nasuli zemlju. Tako oni danas naplaćuju parking na 200 kvadratnih metara našeg zemljišta u centru grada, iako im je Kantonalna građevinska inspekcija još u septembru 2009. pravosnažnim rješenjem naložila da ove parcele vrate u prvobitno stanje, jer im ne pripadaju", kaže Budimir za Sarajevo-x.com.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com

Dodaje kako su braća Mulić, Hajrudin i Mustafa, koji je vlasnik firme Feal Metali, ugrozili posjede i drugih stanara u ulici Kaptol, kao i u ulici Mula Mustafe Bašeskije, jer graniče s njima.

"Oni su pod sumnjivim okolnostima uknjižili objekt u ulici Mula Mustafe Bašeskije na broju 5, koji pripada Općini Centar i u kojem žive ljudi. Protiv njih smo pokrenuli tužbe, dakle, i mi iz ulice Kaptol i stanari iz Mula Mustafe Bašeskije, a oni pričaju o nekim investicijama. Kako Hajro Mulić može pričati o 15 miliona KM investicije kod Narodnog pozorišta kad su njegovoj firmi blokirani svi računi. On dugove bankama vraća tako što naplaćuje parking i s našeg zemljišta, a banke šute jer dobijaju novac. Zašto ne grade garažu na zemljištu koje im pripada, za koje su dobili dozvolu, umjesto što su ušli u naš posjed i pretvorili ga u parking, kao i svoje zemljište na kojem trebaju graditi. Po istom principu oni žele zaposjesti i naplaćivati postojeći parking od 130 mjesta kod Narodnog pozorišta, a ne graditi bilo kakvu garažu", ogorčen je naš sagovornik.

Bašta stanara u ulici Kaptol na broju 12 (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Bašta stanara u ulici Kaptol na broju 12 (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)

Pokušali smo kontaktirati i direktora firme CTR Hajrudina Mulića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: