FOTO
/
Sarajevo: Milioni za gradnju garaže kod Pozorišta na čekanju

S
Piše: N. Jamaković/Sarajevo-x.com
19.12.2011. u 19:26
0
22
Sarajevo: Milioni za gradnju garaže kod Pozorišta na čekanju
0
Investicija od 15 miliona KM za izgradnju podzemne garaže kod Narodnog pozorišta u Sarajevu s 530 parking mjesta sačekat će još neko vrijeme, istakli su predstavnici firme Centrotrans-transport robe, kojima je dodijeljena koncesija za gradnju garaže.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

Direktor firme Hajrudin Mulić istakao je da Kanton Sarajevo, koji je dodijelio koncesiju, još uvijek nije riješio imovinsko-pravna pitanja na čitavom prostoru trga, tako da CTR ne može početi ni pripremne radove.

"Mi moramo ispitati stabilnost okolnih zgrada, kao i protok podzemnih voda. Međutim, to još uvijek nismo počeli, budući da na jednom dijelu prostora ima čak 14-16 vlasnika. Koncesioni ugovor s Kantonom potpisali smo u oktobru 2010. godine, a od aprila ove godine čekamo na sastanak s predstavnicima Kantona kako bismo ovaj projekt pokrenuli s mrtve tačke. No, do danas nema nikakvog odgovora", rekao je Mulić za Sarajevo-x.com.

CTR je predstavnicima Kantona uputio poziv da se sastanu na Pozorišnom trgu Susan Sontag u ponedjeljak, međutim, niko iz Kantona nije došao. Ipak, direktor Mulić je najavio da će insistirati na sastanku s njima.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

"Ja ne vidim da se u Kantonu sada nešto gradi ili da je u toku realizacija nekog većeg projekta u režiji Kantona. Neshvatljivo mi je da u vrijeme ekonomske krize nadležni ne čine ništa da stvore potrebne uslove za milionsku investiciju i zapošljavanje jednog broja ljudi", zaključio je Mulić.

Pokušali smo kontaktirati nadležne u Kantonu Sarajevo, ali su i nas izignorisali.


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: