{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojni zvaničnici odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

11.7.2014. u 12:58
5
Brojni zvaničnici odali počast žrtvama genocida u Srebrenici
5
Na dženazu 175 žrtava genocida u Potočare su danas stigle brojne delegacije, kako bi odale počast žrtvama posljednjeg genocida na evropskom tlu poslije Drugog svjetskog rata.
Danas su tu, između ostalih, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zatim visoki predstavnik Valentin Inzko, delegacije ambasada Saudisjke Arabije, SAD-a, Velike Britanije, kao i neke druge. Također, u Potočarima su delegacija Parlamenta BiH predvođena Denisom Bećirevićem, zatim tu je i predsjednik FBiH Živko Budimir, kao i potpredsjednici FBiH Mirsad Kebo i Svetozar Pudarić.

Među brojnim delegacijama su i predstavnici Vijeća ministara i ministri, predstavnici Vlade FBiH na čelu sa premijerom Nermin Nikšićem, predstavnici Grada Sarajeva sa gradonačelnikom Ivom Komšićem, predstavnici Vlade Hrvatske i Gradske uprave Grada Zagreba sa gradonačelnikom Milanom Bandićem, zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag, slavni producent i glumac Branko Lustig i drugi.

Odmah po dolasku u Memorijalni centar, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, kao i delegacija Rijaseta, uputili su se prema mjestu gdje se sada nalaze tabuti kako bi razgovarali sa porodicama žrtava. Tu su proučili Fatihu.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: