BPS-Sefer Halilović
0

Brojni prigovori s biračkih mjesta diljem FBiH

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) - Sefer Halilović saopćila je u subotu da su počeli pristizati brojni izvještaji - prigovori na provođenje izbornog procesa diljem FBiH.

"Zahvaljujući infrastrukturi BPS-a-Sefer Halilović uspijeli smo prikupiti ozbiljan broj izjava i izvještaja s terena koji govore o neregularnom izbornom procesu na mnogim biračkim mjestima u FBiH i velikom broju općina u FBiH", navodi se u saopćenju ove stranke.

BPS-Sefer Halilović bi do utorka, 12. oktobra, trebao imati sve izjave i dokaze s terena o nereguralnostima i zloupotrebama kao i prevarama na biračkim mjestima širom FBiH nakon čega će podnijeti prigovor Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) u vezi s nereguralnim izbornim procesom i zatražiti ponovno brojanje glasova u mnogim općinama u FBiH a negdje i ponovno prebrojavanje glasova u čitavih kantona.

U saopćenju se kaže da će BPS-Sefer Halilović sačekati službenu objavu rezultata općih izbora nakon čega će poduzeti dalje, zakonom predviđene korake u cilju rasvjetljavanja događaja koji su, kako se navodi, nesumnjivo ostavili utisak o neregularno provedenom brojanju glasova, a time i neregularnosti izbora.