{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centralni predizborni skup BPS-a - Sefer Halilović

F
28.9.2010. u 21:40
0
27
Centralni predizborni skup BPS-a - Sefer Halilović
0
Centralni predizborni skup BPS-a - Sefer Halilović
Sefer Halilović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) - Sefer Halilović upriličila je večeras centralni predizborni skup na Pozorišnom trgu Susan Sontag u Sarajevu na kojem su građanima glavnog grada BiH, članovima i simpatizerima predstavljeni kandidati Stranke i predizborna platforma pod sloganom "Poštenje i pravda".
Predsjednik BPS Sefer Halilović istaknuo je značaj ovogodišnjih izbora za BiH i njenu budućnost te poručio da će se ova stranka istrajavati na oživotvorenju načela pravde i poštenja, zaštiti obespravljenih, te ekonomskom oporavku putem otvaranja javnih radova i besplatnom školovanju i zdravstvenoj zaštiti.

Skupu su se, među ostalim, obratili prof. dr. Mujo Demirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, prof. dr. Mirsada Prašo, prof. dr. Senaid Hodžić, Zaim Backović, a potporu BPS-u i programu ove stranke iskazao je i general Stjepan Šiber.

Ocjenili je da je dosadašnja vlast u BiH napravila poluprivatnu državu te potcratli da je došlo vrijeme za promjene i odlučan obračun s korupcijom, kriminalom i nacionalizmom.

Uoči održavanja centralnog predizbornog skupa BPS-a otvoreni su info-punktovi ove stranke na kojima su građani glavnog grada BiH mogli preuzeti izbornu platformu i kandidatske liste BPS-a, kao prvi broj političko-kulturnog biltena "Bosanska PRAVDA".

BPS na izbore izlazi sa 361 kandidatom za sve nivoe vlasti te "nudi građanima platformu koja zagovara društvo jednakih šansi za sve bez obzira na naciju, vjeru, boju kože ili bilo koju drugu posebnost".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: