BPS
0

Sefer Halilović na izbore sa 361 kandidatom

FENA
Sefer Halilović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Sefer Halilović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović na izbore u oktobru izlazi sa 361 kandidatom za sve nivoe vlasti te nudi građanima platformu koja zagovara društvo jednakih šansi za sve bez obzira na naciju, vjeru, boju kože ili bilo koju drugu posebnost.

Pod sloganom "Poštenje i pravda" platforma BPS-a sažeta je u 11 tačaka, rečeno je večeras na skupu BPS u Sarajevu kada su i predstavljeni kandidati te političke partije za predstojeće izbore.

U interesu stranke u narednom periodu posebno će biti očuvanje teritorijalnog integriteta BiH, besplatno školovanje, besplatna zdravstvena zaštita, poticaj domaće proizvodnje, revizija privatizacije, a kada je riječ o ekonomiji, jedinstvena makroekonomska politika na nivou države.

Predsjednik BPS Sefer Halilović istaknuo je da su ovogodišnji izbori možda i presudni za BiH jer zemlja doživljava vrhunac krize. Kako je rekao, uz mali broj privilegovanih, ostali građani pretvaraju se u armiju nezaposlenih koja je svakim danom veća.

Skupu se predstavio i Mujo Demirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH koji je ocijenio da je dosadašnja vlast u BiH napravila poluprivatnu državu te dodao da je vrijeme da se takve stvari promijene.

"Uime BiH spremni smo da razbijemo dosadašnje pravilo življenja, korupcija, kriminal i nacionalizam", kazao je Demirović.