CIK BiH
0

Naređeno ponovno brojanje glasačkih listića

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Razmatrajući zahtjeve za ponovno brojanje glasova, Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici naredila ponovna brojanja na više biračkih mjesta, koja će početi sutra u 10.00 časova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, saopćeno je iz CIK-a BiH.

CIK je usvojio zahtjeve akreditovanih posmatrača Stevana Sandića, Mirjane Đokanović, Neđe Davidovića, Ignjatija i Miloša Ignjatića od 21. oktobra za ponovno brojanje glasačkih listića i naredio ponovno brojanje glasačkih listića za kandidata SNSD-a Gorana Mitrovića za Narodnu skupštinu Republike Srpske /RS/ na četiri biračka mjesta u Izbornoj jedinici četiri.

Riječ je o redovnim biračkim mjestima 054B004 Dom kulture Lopare, 023B001 Osnovna škola Donji Žabar, 054B010B Priboj /Lopare/ i 023B003 Osnovna škola Lončari /Orašje/Donji Žabar/.

CIK BiH je usvojio zahtjev Partije demokratskog progresa (PDP) i naredio ponovno brojanje glasačkih listića za ovu partiju na redovnim biračkim mjestima 034B082 i 034B083 /Banjaluka/ za izborne nivoe Predsjedništvo BiH i Narodna skupština RS.

Djelimično je usvojen zahtjev Hrvatske stranke prava za ponovno brojanje glasačkih listića i naređeno ponovno brojanje glasačkih listića i utvrđivanje izbornih rezultata za Antu Bilića i Berislava Eleza, kandidata Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP unutarstranačke liste na redovnim biračkim mjestima u izbornim jedinicama Fojnica i Vitez za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

CIK BiH će izvještaje iz Glavnog centra za brojanje o obavljenom ponovnom brojanju razmatrati početkom iduće sedmice i tek nakon toga imaće nove informacije za javnost.