Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobra naša profesorica
ok Branislava sve ok, ali nekako ofirno više to davanje imena ulicama ili dvoranama, ovih nagrada, direktorskih pozicija itd. osobama koje nisu Bošnjaci a grad po popisu preko 90% Bošnjala u njemu....čemu i kome više? ili treneri Sarajeva ili Želje, hajmo zamisliti u fantaziji trener Šurokog Borca Zrinjskog itd. Bošnjak... nezamislivo ha
@11protiv1 Ovdje je bitno da si Sarajlija i da si dao doprinos ovome gradu, da bi od istiog dobio nagradu. Dakle biti Bosnjak nije preporuka za nagradu....Pogotovo ne onima koji jos uce hodati po asfaltu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I kad skontaš da je idiot i ubleha Skaka dao Šestoqprilsku nagradu Braci Vrbanjuši, bruka i sramota. Svaka čast za ovu ženu. Apsolutno zaslužila.
Sramota je to gradjana sto su dozvolili taj blam.
Najveća sramota je ta što dezerter Zdravko Čolić bio uvršten u glasanje. Čovjek je uz viski iz Beograda gledao opsadu rodnog grada bez riječi i glasa u javnosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Čola nije nikad dobio Šestoaprilsku nagradu??? Nevjerovatno, i katastrofalno.
šestoaprilska nagrada = halal certifikat
I ja se slazem da Colic ne treba da dobije tu nagradu ali svi oni sto kazu da je on otisao uz Sarajeva '92. godine nisu u pravu.Colic je otisao ima skoro 50 godina u " Korni Grupu" i od tada zivi u Beogradu.
"@gvardijan Netačno. Čolina avantura s Korni grupom je trajala samo 6 mjeseci, 1971-72. Nakon toga se vratio u Sarajevo, gdje je živio do 1984-te (u Beogradu tek od 1989-te). Ali u tome i nije poenta. Čola se uvijek deklarisao i govorio kao Sarajlija, i ono je česta tema njegovih pjesama. Osim srpskih nacionalista, svi ga smatraju Sarajlijom... u duši, ako ne po adresi. A duša je najvažnija.
https://en.wikipedia.org/wiki/Zdravko_%C4%8Coli%C4%87
Svaka čast profesorici, a i Čoli. Nauka na prvom mjestu naravno ali i Zdravko Čolić je proslavio ovaj grad. Papcima koji su jučer došli u grad naravno to smeta, neka u svom selu dodjeljuju nagrade kome hoće.
Kakav bolan Čola proslavio grad. Grad su proslavili E. Blum, k.k. Bosna i Mirza, Indexi ako ćeš muzički, ili Braco Dimitrijević ili Šiba Krvavac, ne mogu više pisati.
Kad će neki Ahmed dobiti nagradu? Ili nema nijednog Bošnjaka da to zaslužuje?
Ko je ona? Nikad čula za nju.
Da li se skolovala cula bi
Po kojim kriterijima je Zdravko Čolić na toj listi. To ćime se taj pjevaç bavi, niti je kultura a još manje umjetnost. To je estrada i on je pjevać zabavljač. Ništa više od toga. On nije čak ni muzičar. Ali sarajlice nikako da se kutarišu ovog pjevača koji je još iz to i ljubitelj lika i djela Ratka Mladića.
Po istom po kojem je Kemo dobio. Osim ako ti smeta nacionalnost.
Zdravko Colic? Fantastican pjevac i nista vise. I da je dobio nagradu folirao bi ne bi dosao po nju jer on dolazi samo po EURe ovde. Nikad al nikad ni rijeci o svom rodnom Sarajevu pa ni humanitarno ono neutralno! I sta sad trebala nagrada za njega? Mi smo glupo nepopravljivi! Mogli ste i Djuru supka zvati!
Ne kenjaj. Traži Čolu na YouTube. Kultura je dio zemlje, čovjek je iz Bosne, priča kao Bosanac, ne stidi se sebe a ni svoje zemlje. Ne priča kao purger i ne koristi ekavicu. Cijela Tuzla jednu kozu muzla 🤣
Nisi u pravu. "Ali ostao je taj lijepi duh u gradu. Tamo je moja obitelj i pripadam tom gradu. Ja sam Sarajlija i Bosanac gdje god bio i to će tako biti cijeli život. Potrebno je možda još neko vrijeme da se u njega vrati ta nekad bolja energija u kulturnom i duhovnom smislu." https://www.vrisak.info/kolumne/zdravko-colic-razvijao-sam-glas-pjevajuci-gangu-u-rodnoj-hercegovini/
Đe je iskopaste...
Ko je predlozio Zdravka Colica taj se sprda sa nagradom. Podrzavam izbor!
AVDO HUSEINOVIC
Doista zaista. Svi clanovi komisije su vjerovatno ok, ali tu sau samo dva nebosnjacka imena. Toliko o multikulturalnosti.
znaci,ti si od onih podobnih!!!
Afera Branislava protiv Cole
Jos bosnjaci nemaju svog ucenjaka a skoro 100% bosnjacko sarajevo.
Volio bih da vidim argumente koji su bili toliko jaki da se Zdravko Colic predlozi i skoro pa dobije sestoaprilsku nagradu!? Ok, velika zvijezda sa ovih prostora, a sta je on uradio za Sarajevo?! Otisao pocetkom rata, zivi u Bg, da ne pricam na tu temu...Pjeva ovdje svaki put za pare, nikakav humanitarni doprinos za ovaj grad, a vi nastavite niz...Svaka njemu cast, ali za nagradu...Hajde, molim vas...
jos u odboru sve nešto prof dr sr mg crm