{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bradarić: SDA i HDZ odgovorni za stanje u Mostaru

F
11.6.2014. u 15:18
9
16
Bradarić: SDA i HDZ odgovorni za stanje u Mostaru
9
Bradarić: SDA i HDZ odgovorni za stanje u Mostaru
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mehmed Bradarić (SDP BiH) je danas Agenciji FENA kazao da ne vjeruje da će izmjene i dopune Izbornog zakona BiH biti donesene sutra na sjednici Predstavničkog doma državnog parlamenta.
- Što znači da izbore za Grad Mostar nije moguće održati. Dolje se mora naći kompromis između dvije najjače političke partije, to je SDA i HDZ. Na njima je potpuna odgovornost godinama od rata. Dakle, oni su potpuno odgovorni za stanje u Mostaru - kazao je Bradarić.

Dodao je da ne vjeruje da se za ovo malo vremena koliko je ostalo mogu dogovoriti.

- Nikada nisu bili udaljeniji kada su u pitanju stavovi političkih partija SDA i HDZ-a i ne vjerujem da će sutra Predstavnički dom usvojiti ovaj zakon - kazao je Bradarić.

Mislim, dodao je, da će opći izbori u BiH biti održani bez izbora za Grad Mostar.

- Stav HDZ-a jeste da se dolje održe građanski izbori, jedan građanin, jedan glas. Ako već tako nastupaju onda zašto tako ne postupe i u slučaju „Sejdić-Finci“, dakle kada su u pitanju izbori na državnom, odnosno federalnom nivou. Dakle, nisu konzistentni - kazao je Bradarić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje se odnose na Grad Mostar.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i nije podržala načela prijedloga ovog zakona, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH, a koji se odnosi na rješavanje pitanja statusa Grada Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: