BiH
738

BPS: Upadom u Klix.ba država je ponizila samu sebe

Klix.ba
Bh. patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) smatra da je upadanjem policije manjeg bh.eniteta u prostorije portala Klix.ba ponižena pravna država Bosna i Hercegovina.

Navode da država nije smogla snage da reaguje u slučaju "Dva papka" ali da su zato određene strukture našle za shodno da provode "pravdu" nad medijem koji je ozbanio aferu kupovanja zastupnika "što je u BiH već odavno praksa koja se događa na svim nivoima zakonodavne vlasti radi čega je potrebna hitna promjena izbornog zakona BiH".

"Smatramo da pokazivanje mišića Milorada Dodika u centru Sarajeva, čija je premijerka uhvaćena u bezočnom potvrđivanju krađe zastupničkih mandata, nije ništa drugo do udarac na slobodu medija ali i ozbiljan atak na povjerenje građana u pravnu državu BiH jer se ovime pokazuje građanima BiH da se krađa isplati, a istraživanje krađe ili zločina postaje kažnjivo očito samo u BiH", navodi se u saopćenju iz ove stranke.

BPS-Sefer Halilović smatra da je BiH pod hitno potrebna korjenita reforma određenih struktura u pravosudnom sistemu BiH, policijskom aparatu ali i promjena zakona o ovim tijelima, kao i promjena izbornog zakona BiH, jer sadašnje stanje generira tešku korupciju i nepravdu u našoj zemlji.

"Da sistem funkcionište ovakve i stotine sličnih stvari ne bi se događale", zaključuju u BPS-u.