BiH
533

BPS-Sefer Halilović: Nikolić nije dobrodošao u Sarajevo

Klix.ba
Sefer Halilović
Sefer Halilović
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS), stranka prvog komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića saopćila je danas da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nije dobrodošao u Sarajevo.

Osvrćući se na izavu Nikolića kako ne želi da ide na mjesta, tačnije u Sarajevo, gdje postoje napisi kako su njegovi sunarodnjaci ubijali civile i djecu, iz BPS-a navode da je to odličan pokazatelj da Nikolić i dalje pripada rigidnoj vrsti agresorske ideologije koja i dalje negira ubistva skoro 12.000 građana Sarajeva.

"Nikolić zbog ovakvog stava svakako nije dobrodošao u slobodno i europsko Sarajevo", saopćeno je danas iz BPS-a.

Smatraju da Srbija od Daytona do danas nije promijenila suštinu svoje politike prema BiH te za takav odnos Srbije odgovornost snose sve dosadašnje srbijanske vlasti ali i bh. zvaničnici koji prilično kukavički zastupaju stav prema Srbiji i "gotovo se podanički ponašaju danas prema Aleksandru Vučiću kao nekada prema Borisu Tadiću". To u BPS-u smatraju ponižavanjem svih građana BiH koji za razliku od naših političkih predstavnika imaju nacionalnu i patriotsku kičmu.

BPS-Sefer Halilović smatra da pomirenje Srbije i BiH može ići samo putem priznanja istine.

"A ne negiranja iste jer u tom slučaju neki srbijanski predstavnici, kao što je Nikolić, od nas traže da zaboravimo žrtve koje su nam nanijeli, između ostalih, i Nikolić i njegovi četnici koji su se godinama klatili iznad opkoljenog Sarajeva", tvrde iz stranke Sefera Halilovića.