{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BPS-Sefer Halilović: Nikolić nije dobrodošao u Sarajevo

10.6.2014. u 09:33
533
113
BPS-Sefer Halilović: Nikolić nije dobrodošao u Sarajevo
533
BPS-Sefer Halilović: Nikolić nije dobrodošao u Sarajevo
Sefer Halilović
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS), stranka prvog komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića saopćila je danas da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nije dobrodošao u Sarajevo.
Osvrćući se na izavu Nikolića kako ne želi da ide na mjesta, tačnije u Sarajevo, gdje postoje napisi kako su njegovi sunarodnjaci ubijali civile i djecu, iz BPS-a navode da je to odličan pokazatelj da Nikolić i dalje pripada rigidnoj vrsti agresorske ideologije koja i dalje negira ubistva skoro 12.000 građana Sarajeva.

"Nikolić zbog ovakvog stava svakako nije dobrodošao u slobodno i europsko Sarajevo", saopćeno je danas iz BPS-a.

Smatraju da Srbija od Daytona do danas nije promijenila suštinu svoje politike prema BiH te za takav odnos Srbije odgovornost snose sve dosadašnje srbijanske vlasti ali i bh. zvaničnici koji prilično kukavički zastupaju stav prema Srbiji i "gotovo se podanički ponašaju danas prema Aleksandru Vučiću kao nekada prema Borisu Tadiću". To u BPS-u smatraju ponižavanjem svih građana BiH koji za razliku od naših političkih predstavnika imaju nacionalnu i patriotsku kičmu.

BPS-Sefer Halilović smatra da pomirenje Srbije i BiH može ići samo putem priznanja istine.

"A ne negiranja iste jer u tom slučaju neki srbijanski predstavnici, kao što je Nikolić, od nas traže da zaboravimo žrtve koje su nam nanijeli, između ostalih, i Nikolić i njegovi četnici koji su se godinama klatili iznad opkoljenog Sarajeva", tvrde iz stranke Sefera Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: