BiH
39

BPS: BiH je opstala, Srbija je krnja država

Klix.ba
Sefer Halilović
Sefer Halilović
BPS-Sefer Halilović smatra izjave predsjednika krnje Srbije Tomislava Nikolića kako "BiH ne može opstati", običnom predizobrnom kampanjom u funkciji pomoći politici Milorada Dodika koji jedino, zbog propasti ekonomije u ovom dijelu BiH, može pričati o fantomskom referendumu manjeg bh. eniteta, što je, kako tvrde, politička lakrdija i najobičnija šarena laža.

"Smatramo da Nikolić kao predsjednik krnje Srbije treba da vodi računa o političkim i ekonomskim prilikama u svojoj zemlji jer status Vojvodine i Sandžaka su, nakon Kosova, još uvijek otvorena pitanja u ovoj zemlji te njegova "briga" za BiH jeste obično skretanje pažnje sa unutrašnjih problema Srbije", navodi se u saopćenju.

BPS-Sefer Halilović poručuje građanima BiH da je teritorijalna nezavisnost i cjelovitost BiH neupitna te da je ne mogu poremetiti nikakve secesionističke izjave političara iza kojih više ne stoji ni bivša JNA, ni, kako tvrde, divizije ratnih plaćenika, ni budžeti dvije države, niti za takav poduhvat postoje ljudi koji bi ginuli za, pokazalo se, sulude ideje njihovih vođa koji danas zbog istih odgovaraju u Den Haagu.

Na kraju, BPS-Sefer Halilović saopćava Tomislavu Nikoliću da se on lično uvjerio da BiH može opstati jer je dolazio da ratuje protiv nje i, kako je očigledno, vratio se ne završenog posla u korist projekta "Velike Srbije" koja je, vremenom, dobila svoj kontraefekat i kontinuirano se smanjuje.

BPS