BiH
0

BPS: Bh. diplomatija dočekuje zločince Karadžića i Mladića

Sarajevo-x.com
Bh. patriotska stranka (BPS) sa iznenađenjem je propratila vijest da je ratnog zločinca Ratka Mladića u Holandiji prilikom izručenja Haškom tribunalu dočekala bh. ambasadica Miranda Sidran-Kamišalić.

BPS podsjeća da je i prijašnji ambasador BiH u Holandiji Fuad Šabeta dočekao ratnog zločinca Radovana Karadžića prilikom njegovog izručenja Tribunalu.

"Da se radi o čudnim potezima predstavnika bh. diplomatije govori činjenica da je ambasador Šabeta propustio dočekati i nakon oslobađajućih presuda Tribunala ispratiti predsjednika BPS-a Sefera Halilovića, kao jedinog generala Armije RBiH sa oslobadjajućom presudom. Očito je da predstavnici bh. diplomatije u Holandiji imaju nerazumljivu potrebu da se susreću sa ratnim zločincima najgoreg kalibra prilikom njihovog izručivanja Tribunalu, dok, sa druge strane, oslobođenom generalu Armije RBiH propuštaju ukazati diplomatsku kurtoaziju, što Bh. patriotska stranka vidi kao čin patriotske i diplomatske nekulture", navodi se u saopštenju za javnost BPS-a.