BPS - Sefer Halilović
0

"Umjesto mrtvog Mihailovića tražite živog Mladića"

FENA
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS - Sefer Halilović) smatra sramotnim pokušaj rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihailovića potragom za njegovim grobom, koju vrši Državna komisija Srbije.

U saopćenju iz ove stranke se navodi da se na taj način upućuje necivilizacijska poruka sopstvenim građanima, a Bosni i Hercegovini pokazuju da nisu odustali od četničke ideologije koja je u svim ratovima do sada i agresiji na RBiH odnijela na stotine hiljada nevinih života.

"Pozivamo vlasti Srbije da umjesto otkopavanja vlastite mračne historije i pokušaja pravljenja mitova od presuđenih ratnih zločinaca, lociraju i uhapse jednog od najtraženijih zločinaca na svijetu srbijanskog oficira Ratka Mladića i na taj način ispune svoje međunarodne obaveze prema Tribunalu u Den Haagu", kaže se u saopćenju.

BPS - Sefer Halilović upozorava javnost da su postupci Državne komisije Srbije i Tužilaštva Srbije većinom u službi skretanja pažnje s njihovog stvarnog zadatka, a to je, između ostalog, hapšenje ratnih zločinaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.