|

Bosnalijek 11 godina pomaže SOS Dječija sela BiH

Bosnalijek 11 godina pomaže SOS Dječija sela BiH
0
Klix.ba
23.1.2013. u 09:33
0
komentara
0

dijeljenja
Bosnalijek 11 godina pomaže SOS Dječija sela BiH Nedžad Polić i Amir Omanović
Direktor Bosnalijeka dd Sarajevo Nedžad Polić i nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela BiH Amir Omanović potpisali su Ugovor o sponzorstvu jedne SOS porodice koja živi u SOS Dječijem selu Sarajevu, te na taj način ozvaničili nastavak 11 godina dugog prijateljstva i podrške.
Iznosom od 31.284 KM bit će moguće pokriti godišnje troškove hrane, higijene, odjeće, obuće, školskog materijala... za jednu SOS porodicu.

"Bosnalijek se vezao za ovu organizaciju i posebno za jednu porodicu još davne 2002. godine. Iako sam novi direktor, ponosan sam da je to naša tradicija i prepoznatljiva uloga Bosnalijeka. Zaista mi je drago da smo tu za djecu koja u ovoj kući odrastaju, a i da možemo da budemo dio njihovog života i pružimo onoliko koliko mi u ovom trenutku možemo. Sretni smo da naše rezultate i uspjehe možemo podijeliti sa onima kojima je naša potpora potrebna. Želim da naglasim da će Bosnalijek nastaviti biti uz SOS Dječija sela i u budućnosti", istakao je, između ostalog, Polić.

"Januar je postao mjesec u kojem se mi tradicionalno družimo sa predstavnicima Bosnalijeka, mjesec u kojem iznova, iz godine u godinu, potvrđujemo da smo jedna porodica. Već 11 godina naša organizacija dobija neizmjernu podršku Bosnalijeka i ovdje ne govorimo samo o posjeti u januaru i novčanoj podršci. Predstavnici Bosnalijeka znaju sve rođendane djece, prate razvoj i progres djece, i one tužne i sretne trenutke u životu, ali i stipendiraju djecu iz SOS porodice", dodao je nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.