Finansije
0

Raiffeisen banka donirala 10 hiljada KM SOS Dječijem selu

FENA
Raiffeisen banka donirala je 10.000 KM organizaciji SOS Dječija sela BiH. Donacija je uručena prilikom posjete predstavnika banke SOS Dječijem selu u Sarajevu a predstavlja nastavak višegodišnje podrške Banke ovoj humanitarnoj organizaciji.

„Zadovoljstvo nam je da smo već deceniju u poslovnom, ali i prijateljskom odnosu sa institucijom kakva je SOS Dječija sela. Danas smo posjetili jednu od porodica i upoznali se sa organizacijom života djece uz njihove SOS majke. Posebno nas je dojmio trud i briga ovih majki da djecu izvedu na pravi put”, istakao je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

"Raiffeisen banka je dugo uz našu organizaciju, a podrška koju dobivamo pokazuje posvećenost jedne velike kompanije organizaciji usmjerenoj na brigu o djeci. Današnja donacija umnogome će olakšati rad naše organizacije, te izgradnju bolje budućnosti djece o kojoj brinemo. Predstavnici Raiffeisen banke uvijek su dragi gosti u našim selima, i sigurni smo da će se partnerstvo i prijateljstvo nastaviti i u budućnosti", rekao je Amir Omanović, nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH.

Organizacija SOS Dječija sela BiH, kroz porodični model brige, trenutno brine o 269 djevojčica i dječaka bez roditeljskog staranja u 28 SOS porodica. U Bosni i Hercegovini djeluju dva SOS Dječija sela - u Sarajevu i Gračanici, u kojima se, kroz porodični model brige osigurava toplo i sigurno mjesto za odrastanje djece, navodi se u saopćenju Raiffeisen banke.