Raiffeisen Leasing pomaže javnim ustanovama
0

Donacije za dječije domove u Banjoj Luci i Sarajevu te Kliničku bolnicu u Mostaru

Klix.ba
Belma Sekavić-Bandić
Belma Sekavić-Bandić
Raiffeisen Leasing, kao društveno odgovorna kompanija, trudi se pružiti pomoć javnim ustanovama kojima je pomoć potrebna, nabavkom sredstava koja su im neophodna za adekvatan rad. Nažalost, u našem društvu mnogo je takvih. Zbog toga, Raiffeisen Leasing je pokrenuo akciju kroz koju je pružio podršku za nekoliko institucija.

"U ovoj akciji, Raiffeisen Leasing se odlučio angažovati u svome susjedstvu, Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, gdje su, između ostalog, locirane naše podružnice,“ kazala je Belma Sekavić – Bandić, direktorica Raiffeisen Leasinga.

U sklopu ove akcije donacije su primili Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Dječiji dom Rada Vranješević u Banjoj Luci i Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu.

"Nakon što su naši uposlenici kontaktirali liječničko osoblje Kliničke bolnice, dobili su informaciju da klimatski uslovi u Mostaru otežavaju rad osoblja i kvalitetan oporavak pacijenata, te da je Odjelu intenzivne njege hitno potreban rashladni uređaj. Spremno smo se odazvali na ovaj poziv i uspješno organizovali nabavku traženog uređaja,“ dodala je Sekavić-Bandić.

Djeca iz Dječijeg doma Rade Vranješević i njihovi prijatelji će se uskoro moći bezbrižno igrati na novom igralištu.

"Za ovaj Dom smo donirali sredstava za nabavku dvoslojne zaštitne podloge, koja garantuje sigurnije uslove za dječju igru,” dodala je Sekavić-Bandić. Kad je riječ o djeci iz Doma za nezbrinutu djecu Bjelave u Sarajevu, Raiffeisen Leasing ih je opskrbio prijeko potrebnim higijenskim i kozmetičkim preparatima.

"Drago mi je da smo bili u prilici iznova potvrditi poziciju društveno odgovorne kompanije na poslovnoj karti BiH i dati svoj doprinos zajednici. Raiffeisen Leasing će i u budućnosti realizirati akcije pribavljanja sredstava onima kojima je pomoć potrebna,“ zaključila je Sekavić – Bandić.