{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Iskoristit ću svaku priliku da promovišem SOS Dječije selo Sarajevo

15.4.2013. u 16:28
0
6
Komšić: Iskoristit ću svaku priliku da promovišem SOS Dječije selo Sarajevo
0
Gradonačelnik Ivo Komšić posjetio je danas SOS Dječije selo u Sarajevu kako bi se detaljnije upoznao sa organizacijom koja je ovogodišnji kolektivni dobitnik Šestoaprilske nagrade.
"Sama činjenica da je ustanova SOS Dječija sela BiH dobila Šestoaprilsku nagradu govori o značaju ove institucije", kazao je gradonačelnik Komšić, te dodao da će u trajanju svog mandata iskoristiti svaku priliku da promovira ovu organizaciju i na taj način ukaže institucijama svih nivoa vlasti na važnost sufinansiranja ove institucije.

Prilikom posjete gradonačelnik Komšić, direktor SOS Dječijih sela u BiH, Amir Omanović, te direktor SOS Dječije selo u Sarajevu, Damir Mahmić razgovarali su o porodičnom modelu brige koji se njeguje u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici, kao i ostalim programima koje organizacija realizuje.

"Organizacija SOS Dječija sela BiH, kroz porodični model brige, trenutno brine o 278 dječaka i djevojčica, mladim ljudima bez roditeljskog staranja, u 28 SOS porodica. Prema konceptu SOS Dječijih sela, u svakoj porodičnoj kući živi SOS mama sa najviše šestero ili sedmero djece i oni čine jednu SOS porodicu", istakao je Omanović, te dodao da u ovakvom porodičnom obliku zbrinjavanja, djeca imaju mogućnost odrastanja u toploj, porodičnoj atmosferi u kojoj se izgrađuju trajni emocionalni odnosi.

Pored dva SOS Dječija sela, Organizacija djeluje i kroz Program Jačanja porodica (u Sarajevu, Mostaru i Goraždu), SOS Društveni centar "Hermann Gmeiner" (u Sarajevu), SOS vrtiće (u Sarajevu, Mostaru i Goraždu), te mobilni-edukativni program Superbus.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: