Komentari (264)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
gulenu, otiso si sarmu probo nisi 😂😂😂😂
isplati se bit dobar s sultanom od turske, sad kad jeste vlasnistvo treba omogucit ovim pripalim pencilinima iz sbb stranke da se za dzaba skoluju, ipak sad su veliki jarani s sda. :)))
diiss2@ jesi se naspavao na poslu? sda botu
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Iako nisam pohadjao Bosna-Sema skole znam mnoge koji su zavrsili i sigurno su te institucije uveliko doprinjele poboljsanju skolovanja u Bosni jer kada covjek pogleda u zadnjih nekoliko godina ko ide na Olimpijade iz Informatike, Matematike itd vidjet ce da ove institucije imaju dosta svojih ucenika, sto znaci kvalitetno obrazovanje.Iako se ne slazem sa svim sto IZ radi, ali oni su cuvari vakufa u Bosni, iako ih je bivsa drzava uveliko desetkovala i pokrala rade na vracanju istih, super za IZ.
International Islamic Burch University in Bosnia and Herzegovina! Djikani na aparatima! :D :D :D :D
Nemoj da se neko uvrijedi, ali Islam kao religija kasni tačno 632 godine u razvoju. Ovo poklanjanje i prepisvanje imovine je indentično kao što su prije crkve dobivale obrazovne ustanove i škole. Kao što se nekad radilo u hrišćanstvu u 13 ili 14 vijeku, danas se to dešava u Islamu. Isto tako, danas se svi isčuđavamo i ne možemo da se načudimo kako ISIL-ovci odsjecaju glave NEVJERNICIMA, a zaboravili smo sta je INKVIZICJIA radila prije 6 vijekova. Sve je to isto, u par vjekova razilke. :)
Ne pricaj gluposti. U islamu su najvecu ulogu igrali vakifi koji su donirali razna sredstva za islam i nauku, tako dok je na Zapadu biolo mracno doba, na istoku je bilo Zlatno doba. Ne pricaj o necemu o cemu nemas blage veze!
@MaloOplako Žao mi je, ali to je sve potpuno indentično. Ja sam objasnio prostim jezikom i napisao pojednostavljeno. Naravno da bih sad mogao ovdje sa vama podjeliti sve činjenice koje ste spremi iznijeti, ali na kraju opet bi se svelo na isto. Istorija se ponavlja. Sve je to isto, u par vijekova razilke. ;)
Oh ti pokloni, ti prvobitni oblici trgovine.
Pa neka, sevap je sirotinji.
IZ BiH na aparatima, muka uzet muka ne uzet. Muka uzet jer su mnogi iz IZ bliski SDA ko papagaj potvrdili da je Gulen terorista. A kako da ne prime imovinu 120 000 000 KM, joj ja muke. Prvo su se razotkrili licemjeri koji su 2012 godine na promociji knjige Beskrajna svijetlost Muhammes a.a. sve u superlativu govorili o Gulenu i Hizmetu pa sada za Erdoganom i Izetbegovićem ko papagaji optućili i Gulene i Hizmet za Teroriste. A sada im "teroristi" poklanjaju imovinu 120 000 000 KM. JA MUKE
sreca pa ti nemas te muke i osta fukara i dalje.... huj koju srecu imas! Ako je Gulen terorista nisu zidovi i klupe i tehnicka oprema teroristi.... Bravo za IZ, sada postaje jos jaca i mocnija s tom velikom i vrijednom infrastrukturom i naravno izvorom velikih prihoda.... mozada zato djikani i djikanski lizaci i kmece na ovom portalu jer sada IZ moze pomoci povratnike vise nego dosada...
@klingon Ovo dokazuje da Gulen niti hizmet nisu teroristi, jer teroristi nikada i nigdje nisu uvakufili ni nokat. Evo ti raznih vjerskih frakcija među muslimanima, pa ko je u njih što uvakufio? Niko! Gulen je mnogo učinio da bi obrazovao ljude kako bi prevazišli neznanje i time stekli slobodu koja je jedini put u vjerovanje. Nije li Allah dž.š. prvo naredio "UČI" pa onda sve drugo. Upravo oni koji zatvaraju škole i progone slobodne ljude su nasilnici, tim putem je krenuo Erdogan i sl njemu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sad fino 17 posto poreza drzavi da se plate penzije ljudima. Ja sam za to da se i vjerske institucije oporezuju fino. Koliki je samo priliv novca na godisnjem nivou treba to malo oporezovat. Da li vjerske zajednice placaju doprinose za svoje uposlene? To ti je isto kao kad napravis stranicu na internetu koja je tipa .org, a ono je tipa .com. Mozda je takav dogovor bio da oni i dalje nastave sa radom i to bi bilo fino, ali sta ako dodje vakat kad im islamska zajednica zabrani rad...lopovluk
Sta je razlika .org i .com. ?
Samo da je snimit sva ova sranja s turcima kurdima ciganima.. Sapunica drama.. nema sexa doduse (zato narod i plače)
Ovaj Bakir , je Najsretnije covjek u najnesretnijoj drzavi pored toliko pokranih miliona , sad ce mu i bit koji poklonjen
crkve i islamske zajednice bogataši koji ne plaćaju porez, a sirotinja gladuje
Te pare sto oni imaju dolaze od donacija koje daje narod kroz clanarine i sl. manje vise nista od drzave ne dolazi. Na kraju krajeva koliko gladnih usta svaki dan nahrani npr Islamska zajednica BIH?? Nije posao vjerskih zajednica da gradi drzavu to je posao drzavnih institucija tako da to sto ti govoris uz svo duzno postovanje ne pije vode.
Vala slabo ko placa porez u ovoj drzavi. A onaj ko zeli da placa, drzava ga oguli da mu vise ne padne na pamet da plati
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
haha. Bakir vam radi po direktivi malog brkice iz Azije - Erdogana.
poklonili?tek tako poklonili? prepisali sve na IZ bih? jel ko provjerio dali ovi imaju kakvih dugova
Nemaju dugova, nemaju nikakav kriminal, ali pošto se i u BiH istražuju poveznice sa Gullenom, da se škole ne bi zatvarale, spremni su sve prepustiti IZ.
Ja sam zavrsio Internacionalni Burch Univerzitet. Veoma sam povezan sa tim fakultetom te imam veliko poštovanje prema toj instituciji. Svim mojim profesorima se zahvaljujem jer sem obrazovnih u tim ljudima sam mogao vidjeti moral, sto nasem narodu kaska. Nadam se da je ovo prava stvar za Hizmet i da će Burch napredovati, kao što je i svake godine napredovao! Ponosan sam sto sam Burchovac!!! Broaden your horizons people!
opismenili su te pravo. mozda je bolje da se drzis engleskog.
@Amiright Sta to momak pogresno napisa?! De nas ti prosvijetli!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
užasno sumnjivo..mafija u iz..
Ko ce u buduce placati tih 500 osoba. Hoce li roditelji te djece morati pokriti sve troskove, da bi im djeca dobila diplome? Jeli to ipak znaci na mala vrata zatvaranje ustanove?
hmmm, porezne inspekcije nikad ne zalaze kod nas u vjerske institucije iako vrte prevelike pare, na žalost ....
A sta ce da inspektuju kad su ovi oslobodjeni poreza? Drugi par skija je to sto imamo PDV 17% na hljeb, mlijeko, udzbenike, stampu, a prodavaci magle oslobodjeni poreza.