Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako moze biti SDA izbacena sa vlasti zasto ne moze HDZ? Ako misle da stalno moraju biti na vlasti zasto uopste izlaze na izbore?
@fanaticos1 izbačena je SDA ali su zato ostale SBB, NiP, NB, PDA, ASDA 100 posto Bošnjačke stranke i SDP,DF i NS 90 posto Bošnjačke stranke
@Roentgen79 I sta predlazes? Hdz da bude uvijek u vlasti a sve ove ostale ne moraju?
A da tu priču o ZAVNOBIHu probaš prodati onima koji uništavaju redovno partizansko groblje u Mostaru ?
@sarajevskeuskestaze2 znači jedino si po direktivi znao nešto pametno u životu uraditi ? Lijepo od tebe što priznaješ da si glup i da te uvijek neko na uzici ko kera mora voditi...
Pa gdje su bili Hrvati? Zasto nisu prisustvovali sjednici? Oni su otisli i nisu htjeli da biraju. Pokusavaju opstrukcijama i ucjenama da dobiju nesto sto im po zakonu ne pripada.
Pa I treba jedno nacionalni Bosanski ( religija je privatna i slobodna za sve)
Branite neobranjivo.Kakve vam koristi od tkz.građanske države kojoj težite kada na 3/4 BiH vladaju potpuno drugačija pravila.Koja je korist od "umivenih građanskih unitarista" koji na prevaru(jer su prevarili bošnjačke birače) dolaze na položaje u Federaciji kada nemaju nikakve vlasti niti u RS a niti u 5 kantona ,niti će je ikada imati. A ta tkz.vlast će vjerujte mi vrlo brzo pasti u zaborav.
Štovani , ; A, kave su nacionalnosti kantoni ( županije ) sa cro večinom ? Je su to jednonacionalne sredine , ili ( ili ti ) pak ima i drugin naroda ? Prosim lepo Vaš štovani odgovor ... PS ; namerno sam upotrebio naziv kantoni , jer je on presudom Ustavnog suda obavezan... ali se politika kradeZeeea počešala po nekoj stvari da ga i primeni..
Plači Boško možda pomogne :)...prije il kasnije ovo je bilo za očekivati,sada će HDZ BiH vjerovatno se priklanjati Sarajevu sve više ne bi li bili u vlasti...u RSu sigurno nemaju što tražiti jer nemaju tu više birača...a probali su i neki ovdje misle da bi ratovali sa Sarajevom,tek bi to bio potop...za 4god ćete imati još gore stanje Boškoviću, plakanje ne pomaže naruči narikače
@StipeDomagoj čedomire ja sam tvoju već isprskao,je.be se krava ko štuka
@sarajevskeuskestaze2 haha...super,samo se držite...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
CIJEG VISE RECITE? SDA TVRDI DA SU OVO SRBI, JUGOBALIJE STA VEC... HDZ TVRDI DA SU TO USTVARI VEHABIJE... DE SE DOGOVORITE
Pupak@ Slažem se da su pojedinci i slažem se i za Srednju Bosnu, ali Hrvati su prvi počeli sukob. Tuđman je htio Herceg Bosnu-prodao je Posavinu i počeo sukob u Srednjoj Bosni i Hercegovini! I normalno, šta ste mislili, da će vas Bosanci gledat kako im dijelite Bosnu...dobili ste po njušci zahvaljujući ideji o Herceg Bosni! To vam je najveća greška što ste uradili i narode zavadili-zbog ideje o HB!
@Mirza82 Neistine iznosite, HVO nije imao potrebe za započinjanjem sukoba u Srednjoj Bosni jer su sve sto si htjeli mogli dobiti na osnovu mirovnih planova koje je predlagala MZ.Bosnjaci su radi gubitka teritorija od strane Srba, većinu raspoloživih snaga prebacili na front protiv HVO da nadoknade izgubljeni teritorij.
papak ostario a Spinuje i zaobilazi istinu ... sjednice su odrzane kako treba i nije niko budala, zna Hdz i sda da samo razvl.mogu imati koristi ... sbb je kao hijena usla opet u vlast ... hdz teeba uzeti poluge blokada, taj balans se mora napraviti... Sda je ispusila samo zbog ne znanja ... aki nije tu iskljucena promjena i neka druga vecina .. ovo je BIH i sve je moguce
Ovi HDZ nikako da shvate da oni nisu pretplaćeni za vlast u BIH.Mogu revati koliko hoće, sve dok se ne okrenu svojok državi a ne Hrvatskoj,ne treba ih pustiti u vlast.Dosta je bilo ucjena i podmetanja, građanske stranke trebaju formirati vlast bez SDA i HDZ a, ako mogu formirati Dom naroda.
Nigdje ne piše da u formiranju vlasti u Federaciji mora učestvovati HDZ. Šta je s ljevicom koja okuplja i Hrvate i Bošnjake i Srbe a brojniji su od hrvatske desnice? Imaju li oni pravo da formiraju vlast? Ili se vlast formira iskuljučivo glasovima HDZ?
Hebe se vama i sda za narod. Pare vas zanimaju. Vidimo kako smo se priblizili eu sa vama i sda. Isto tako vidimo kako zivi i hrvatski i bosnjacki narod. Za tvoju info eu hoce gradjansku drzavu. Neka hrvati vise vole i postuju ovu zemlju i budu vise njeni gradjani a ne separatisti koji bleje u hr i podrivaju sve sto je bih.
2010 godine nije bilo dovoljno samo HDZ izbaciti - to je dokazala 2014. E sada idete van i SDA i HDZ. A samo kmeće HDZovci. KAko se vi samo vješto pozivate na hrvate dok provodite čisu ustačku politiku. Neće iči Ustaše neće u BiH voli vam rat ili politički ali neće iči. To vam je moglo sa SDA jer oni seljačine isfrustrirane foteljama. Sa grašanima BiH vam neće ići.
Kmeči "majorizirani"...
Kralju svaki mjesec plata zadnji radni dan u istom, bez problema putujem svjetom čak u Dubaiju nisam moro vizu vadit, da me sad pukne negdije u svjet da se preselim, ko tamo se. Nisam član nijedne stranke, glasam po savjesti, dijete mi uči Hrvatski i Povijest, doslovno imam sve što mi treba, ali izgleda, koliko ste vi Osmani pali po "majoriziranim" da ste više vi takvi, jadni i ljeni narod ove zemlje. Jad i bjeda od Osmanskog Okota. Nema više paša ni begova da živite ljeno.
@M0stAr Baš nam je drago što poput svakog "majoriziranog" Hrvata živiš ugodno i lijepo od plata koje primaš od države i naroda kojeg ne voliš. Kad digneš tu platu jel se makar malo zacrveniš ili baš nemaš ni mrvicu časti?
Neeee. nego se ruši dvonacionalni entitet. Razlog je to što HDZ je polupao lončiće i slijedi politiku NDH i to radikalno ustačku politiku koja se mora svim silama zaustaviti. Politika segregacije škola, i svega drugaoga, veličanje UZP i njihovog nedjela je jasan signal da se ta politika mora zaustaviti.
Ni manje ni više od Osmanlija i Tekbirlija kod vas, svi su vam heroji rata protiv vaši ili su dobili medalje za bježanje sa Bojišta, svaka operacija vam je išla uz HV, HVO i HOS. Teritorija vam je bila da niste ni kružni tok oko Sarajeva napravit, toliko o tom UZP. Naš UZP je branio i odbranio Herceg-Bosnu od Osmanske Agresije i Arapskih Agresora. Čast Bosancima Muslimanima koji drže do svoje tradicije. Sad fino zamotaj Sarmu i u kladionicu pravo.