Pupak@ Slažem se da su pojedinci i slažem se i za Srednju Bosnu, ali Hrvati su prvi počeli sukob. Tuđman je htio Herceg Bosnu-prodao je Posavinu i počeo sukob u Srednjoj Bosni i Hercegovini! I normalno, šta ste mislili, da će vas Bosanci gledat kako im dijelite Bosnu...dobili ste po njušci zahvaljujući ideji o Herceg Bosni! To vam je najveća greška što ste uradili i narode zavadili-zbog ideje o HB!
@Mirza82 Neistine iznosite, HVO nije imao potrebe za započinjanjem sukoba u Srednjoj Bosni jer su sve sto si htjeli mogli dobiti na osnovu mirovnih planova koje je predlagala MZ.Bosnjaci su radi gubitka teritorija od strane Srba, većinu raspoloživih snaga prebacili na front protiv HVO da nadoknade izgubljeni teritorij.
Mirza82,HR HB nije dobila po njušci od vas već od sebe samih i sirovina koji su vodili politiku i malo uvjetovanja spram Hravatske,vi se nešto kurčite kao vi dali nekome po njušci. Pogledaj teritorij HB u vrijeme potpisivanja Daytona i onda ćeš vidjeti sve,ali tebe je tata spremio da sereš po portalu,njega je i to bilo sram pisati,..
Prikaži sve komentare (131)