Komentari (662)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosanski!!!!!!!
Bosansko-turski rječnik iz 1631. godine Muhamed Hevaija Uskufija . Prvi Srpski Rijecnik - Vuk Karadzic 1818
Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“: -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ -„Laž je srpski državni interes.“ -„Laž je u samom biću Srbina“. -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Pitao jednom tako jednog vrli pitac neki A kto je ta, a što je ta, da prostiš, Odakle je ta Bosna rekti. A zapitan odgovor njemu tad hitar dade Bosna da prostiš jedna zemlja imade I posna i bosa da prostiš I hladna i gladna I ktomu još da prostiš Prkosna od sna
jesi ti dosadan s ovim rimovanjem, znamo svi, znamo, ne moraš nam ti ponovo pisati
Rimujem ti mamu, ovo je prvi put da sam ovako nesto napisao, nisam ja šaran ili kemo mali 😉😉😉😉
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
<img src='http://webcast-inc.com.ph/webcast2015/wp-content/uploads/2015/09/GoogleLogo.jpg' />
<%= CGI.unescapeHTML("&lt;i&gt;New York Times&lt;/i&gt;").html_safe %>
<div class="komentarTxt ng-binding" ng-bind-html="source.komentar | nl2br"><script>alert('a');</script></div>
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
< img src='http://webcast-inc.com.ph/webcast2015/wp-content/uploads/2015/09/GoogleLogo.jpg' / >
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
A šta kažete da uvedemo lubeničarski...UH.....ovaj......mandarinski hahahahahaah
Na popisu 1991.Nije bila ponudjena opcija nacionalne pripadnosti i vracanja starog imena Bosnjak.Vec sredinom 1990 te godine uveden je kompromis.Ovo je za onog vlaskog bizona koji spominje 1285 cifru.Narodnost ''Musliman''.Ali jezik ne vise Srpsko-Hrvatski nego Bosanski.I prvi put u historiji Bosnjaka kao naroda.Bosanski jezik je bio apsolutni pobjednik.Ovo je za onog kvazi hercegbosna skutorskog foruma statisticara.Prvi put.A vlaski cobane.Do 1906 godine nije postojao Srpski ili Hrvatski jezik u Bosni,niti je postojala Srpska ili Hrvatska nacija.Trazi svjedocanstvo cukundida iz Livna.1900 po Livnu nije bilo ''Hrvatskog.Inace,interesantno je 1906 po direktivi tad ukinut je Bosanski,naziv Bosnjak.A neke izmisljene nacije tipa Srbin i Hrvat.Sorab sluga bozji.Sta je Hrvat?Crvat?I sami ne znaju pripadnici Tuge,Buge i Ugljese.,Ko su i sta su.Mozda vam KARAMARKO odgovori na to ''pripcenje''
Kad je bila prpa '95, tad su na traktorima i klanjat učili vlasi, a danas kao ne postoji Bošnjački narod. Od koga si bježao '95 ako to isto ne postoji? Aliji neću nikad oprostit' potpisivanje Dejtonskog sporazuma, bez obzira što on pričao da bi nas svijet osudio. Osuđivao je i Srbe, pa se i dan danas kurče i pričaju totalne besmislice.
Amerika i Evropa ne trebaju ništa da urade, osim da nama Bošnjacima daju odriješene ruke i da se izmaknu. Pa ćemo vidjet' ko kojim jezikom piše. Nas Evropa prva jebe, pa tek onda ovi šumari (vlasi).
Sta drugo očekivati od srbadije. kao što neko ovde reče to je bolestan narod i to mi svi znamo, bolestan od laži i mržnje. ja znam da ja pričam bosanski jezik i da sam Bošnjak a vi srbadijo lažete samo sebe nikog drugog.
ma dajte ne mogu vjerovati. uredu je zezati se na osnovu bosanskog jezika. ali osim toga jezika imas i bartola kasica koji je striktno napisao hrvatski jezik na osnovu bosanskoga (ili "naski". jezik kojega danas ucimo nije ni srpski ni hrvatski ni bosanski ni crnogorski, to je jugoslavenski jezik. bosnjaci su sami krivi jer nisu na vrijeme poceli s izgradnjom vlastite nacionalne svijesti, ali ne moze se ovako sto dogoditi. bosnjaci kao i svi drugi zasluzuju da se jezik kojeg oduvijek govore zove kako oni zele.
Sadik Ahmetović: dovoljno je vidjeti facu i skontati zaostatak u razvoju, a u politici je napredovao samo slušajući svoje nalogodavce, što je odlika neinteligentnih ljudi koji se bore za opstanak tu gdje je su. Milorad Dodik: kriminalac, vrlo inteligentan ali bezobrazan i poprilično bahat, svjestan da će ubrzo otpjevati labuđu pjesmu, pa daje zadnje atome snage da ostavi traga u tzv. novo srpskoj historiji, a u zapravo se bori za goli opstanak na slobodi. Narod: Ovce.
Vrlo zanimljive rasprave, toliko znanja pršti na sve strane. Ako neko želi svoj jezik zvati bosanskim, pa su to I predstavnici sva tri naroda potvrdili u Ustavu, nema nikakve veze je li taj jezik postojao 1600. ili je stvoren jučer na nekom partijskom sastanku. Civilizirani narodi i pojedinci to prihvate i puste druge da svoj jezik zovu kako hoće, a oni nastavljaju govoriti svojim jezikom. I, naravno, poštuju ustav. Vlast koja ovako nameće drugima svoje mišljenje, a podloga za to mišljenje je samo politika (i to ne politika čistog srca) nije dobra.
Nazovite službeno jezik MATERNJI, a neka svako priča i zove ga kako hoće, a onda se okrenite svojoj ekonomiji!
S obzirom da privrede nema, ostaje jezik kao glavna tema i gorući problem kojeg treba rješavati.
Neće je nikad ni biti dok se glupostima zamlaćujemo svi mi zajedno, ali eto bar neki prijedlog
👏