Bosanci i Hercegovci uz muziku, piće i vatromet ušli u 2015. godinu

Piše: Redakcija/Klix.ba
1.1.2015. u 08:23
152
124
Bosanci i Hercegovci uz muziku, piće i vatromet ušli u 2015. godinu
152
1/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
2/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
3/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
4/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
5/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
6/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
7/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
8/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
9/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
10/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
11/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
12/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
13/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
14/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
15/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
16/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
17/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
18/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
19/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
20/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
21/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
22/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
23/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
24/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
25/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
26/53 Sarajevo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
27/53 Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
28/53 Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
29/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
30/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
31/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
32/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
33/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
34/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
35/53 Banja Luka (Foto: Klix.ba)
36/53 Banja Luka (Foto: Klix.ba)
37/53 Tuzla (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
38/53 Tuzla (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
39/53 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
40/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
41/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
42/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
43/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
44/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
45/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
46/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
47/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
48/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
49/53 Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
50/53 Bosanski Šamac (Foto: SRNA)
51/53 Srebrenica (Foto: SRNA)
52/53 Prijedor (Foto: SRNA)
53/53 Prijedor (Foto: SRNA)
Širom Bosne i Hercegovine građani su sinoć slavili ulazak u Novu godinu, svako na svoj način. Slavilo se na javnim dočecima, u restoranima i hotelima, a ponajviše u domovima.
Centralni doček Nove godine u Sarajevu je upriličen ispred BBI centra, gdje se već tradicionalno organizira javno slavlje. Izuzetno niske temperature nisu bile prepreka brojnim građanima da izađu na ulice i nazdrave za bolju 2015. godinu.

Brojne Sarajlije, ali i turiste zabavljali su Hanka Paldum, Elvir Laković Laka i Mirza Šoljanin. Slavlje su u ponoć uveličala dva vatrometa, jedan na Mojmilu, a drugi je sarajevsko nebo obasjao sa Feroelektra.

Nakon toga se okupljenim građanima obratio dogradonačelnik Sarajeva Ranko Čović koji je, uz najljepše želje, svim građanima čestitao ulazak u Novu 2015. godinu.

"Puno zdravlja, sreće i ljubavi. Poseban pozdrav svima onima koji su na radnim mjestima i brinu se o našoj sigurnosti, zdravlju i zabavi. Neka nam je sretna i berićetna 2015. godina. Živjeli!", kazao je, prenosi Anadolija.

Skroman doček u TuzliTuzla je kao najhladniji grad u Bosni i Hercegovini uplovila u 2015. godinu. Opšti je utisak kako doček Nove godine u "gradu soli" nikada nije bio skromniji.

Kao i prethodnih godina izostao je organizovan doček novog ljeta na nekom od gradskih trgova, a prvi put u postratnoj BiH nije organizovano slavlje u KSC Mejdan. Proslave nije bilo ni u TC Pasaž, a mnogobrojni gradski kafići uopšte nisu radili.

Najveći broj građana Tuzle novu 2015. godinu dočekao je u kućnom ambijentu, dok su masovnije proslave upriličene u restoranima...

Mali broj građana na Trgu Krajine u Banjoj LuciNavikli na manjak atraktivnih pjevača i bendova, Banjalučani ni ove godine nisu u velikom broju izašli na Trg Krajine, na kojem su nastupili "Balkan ekspres" i "Dado Glišić".

I debeli minus je pomogao da se veći broj Banjalučana ne sjati među kućice "Zimzograda", tako da je najveći procenat onih koji su provod potražili u diskotekama i barovima ili su ipak ostali kod kuće.

Bez javnog dočeka u ZeniciNovogodišnjeg slavlja na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, gdje se do sada organizovao doček Nove godine nije bilo, a Zeničani su najluđu noć u godini proveli u ugostiteljskim objektima koji su raznovrsnom ponudom ispunili zahtjeve svojih gostiju.

Veliki broj ugostiteljskih objekata organizovao je dočeke uz popularne bendove, ali i pjevače iz regije. Međutim, sudeći po onome što smo vidjeli, veliki broj građana Zenice ponoć je dočekalo u svojim domovima u krugu porodice ili prijatelja.

Kada su se na satovima poklopile kazaljke, zeničko nebo krasio je veliki broj vatrometa kojima su Zeničani obilježili početak 2015. godine.

Mostarci u domovimaNovogodišnju noć Mostarci su većinom dočekali u svojim domovima, lokalnim restoranima i kafićima te na privatnim zabavama.

I ove godine, zbog nedostatka novca u gradskom proračunu, u Mostaru je izostao doček na otvorenom te su se pojedini odlučili ispratiti Staru na trgovima drugih gradova BiH i regije, piše Fena.

Mladi Bratunca se veselili u kafićimaNajveći broj stanovnika Bratunca Novu godinu je dočekalo u svojim kućama u krugu porodice i prijatelja, dok su mladi slavili u kafićima i diskotekama, gdje su rezervacije koštale od 10 do 35 KM.

Na gradskom trgu nije bilo organizovanog dočeka zbog ekonomske krize i ranije odluke rukovodstva opštine da se budžetska sredstva predviđena za organizovanje manifestacija usmjere za sanaciju šteta od poplava.

Mladi su oko ponoći priredili vatromet na gradskom trgu, piše SRNA.

Novogodišnji doček uz pjesmu i veseljeNa gradskom trgu u Bosanskom Šamcu ove godine nije bilo vatrometa, ali su građani dočekali Novu godinu uz pjesmu i veselje.

Većina građana ispratila je staru i dočekala Novu u svojim domovima, a mladi su bili u kafićima i restoranima, gdje je organizovan doček.

Milan Stanković zabavljao PrijedorčaneViše stotina Prijedorčana Novu 2015. godinu dočekalo je na Malom trgu, gdje ih je zabavljao etradna zvijezda Milan Stanković.

Gradska uprava je sugrađanima, koji su novogodišnju noć proveli na otvorenom i na temperaturi do minus 16 stepeni celzija, osigurale sendviče, čaj i kuhano vino besplatno, a u ponoć je priređen vatromet, te pročitana čestitka gradonačelnika Marka Pavića.

Na ulicama Prijedora bilo je primjetno manje pirotehničkih sredstava u odnosu na prethodne godine.

Bišćani slavili na otvorenomVeliki broj Bišćana Novu 2015. godinu dočekao je na otvorenom, na Gradskom trgu, gdje ih je u organizaciji Kulturnog centra Grada Bihaća zabavljala grupa Valentino.

I ovog puta građani su u Novu godinu ušli uz vatromet i masovnu upotrebu pirotehničkih sredstava, uprkos jako niskim temperaturama.

Okupljenima se tačno u ponoć obratio bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, koji je, uz najljepše želje, svim građanima čestitao ulazak u Novu 2015. godinu.

Doček Nove godine na otvorenom bio je organiziran i u još nekoliko općina Unsko-sanskog kantona (USK), te u brojnim ugostiteljskim objektima, a najveći broj građana ipak se odlučio za varijantu kod kuće ili kod prijatelja pored malih TV-ekrana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (124)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: