Regija
16

Najluđa noć u regiji: U Zagrebu skromno, Goran Bregović napravio dernek u Budvi

Anadolija
Zagreb (Foto: Anadolija)
U gradovima širom regije ulazak u novu godinu proslavljen je na gradskim trgovima uz vatromet, muziku i piće.

U ponoć je s pozornice na glavnom zagrebačkom trgu nekoliko hiljada okupljenih pozdravila dogradonačelnica Zagreba Sandra Švaljek, dok je predsjednik Ivo Josipović čestitao Novu godinu građanima, šećući se sa suprugom na Trgu.

Zbog temperature koja se kretala daleko ispod ništice, ovogodišnja proslava na Trgu bana Jelačića bila je ispod očekivanja.

Atmosferu je dodatno zagrijao svirkom Jura Stublić i grupa Film, a sve je bilo popraćeno vatrometom koji se tradicionalno ispaljivao sa zagrebačkog nebodera.

Predsjednik Ivo Josipović došao je na trg pola sata prije ponoći sa suprugom Tatjanom, kako bi pozdravio sugrađane i mnogima ponaosob čestitao Novu godinu.

Uz pjesme legendarne ex-yu grupe "Bijelo dugme", građani Budve isparatili su 2014. i zakoračili u Novu 2015. godinu. Zahvaljujući turističkoj organizaciji Budve, koja je i ove godine odlučila da organizuje doček Nove godine uz koncerte poznatih muzičara iz Crne Gore i okruženja, crnogorska turistička metropola bila je jedno od najpopularnijih mjesta za "najluđu noć".

Stanovnici Skoplja s velikim oduševljenjem, ali i nadom, zakoračili su u Novu 2015. godinu. Centralna svečanost dočeka Nove godine upriličena je na Vratima Makedonije, na Trgu Pela.