{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BORS neće biti "remetilački faktor u RS-u"

F
27.1.2011. u 16:38
0
13
BORS neće biti "remetilački faktor u RS-u"
0
BORS neće biti "remetilački faktor u RS-u"
Pantelija Ćurguz
I predstavnici Vlade Republike Srpske i predsjednik Boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz ostali su danas pri istim stavovima kada je u pitanju isplata boračkog dodatka zbog čijeg kašnjenja se najavljuju protesti boračkih kategorija u RS-u.
Nakon sastanka Ćurguza s predsjednikom Vlade RS-a, čiji izbor nije formalno potvrđen, Aleksandrom Džombićem ponovljeno je da će do 5. februara biti isplaćene naknade odlikovanim borcima, a ostalim do 20. februara.

Džombić je potvrdio da je obaveza Vlade RS-a da sarađuje s BORS-om i da radi u najboljem interesu te populacije, ali, kaže, bez bilo kakvih ultimatuma.

I Ćurguz je naglasio da BORS neće biti “remetilački faktor u RS-u” a da stav Predsjedništva BORS-a o izlasku boraca na proteste još ostaje nepromijenjen.

On će, kaže, lično “pokušati da cjelokupnu situaciju vrati u normalu".

Na upozorenje predsjednika RS-a borcima da neće dobiti ništa ako budu protestirali, Ćurguz je rekao da je Milorad Dodik “nesmotreno komentirao zahtjeve boraca i da ga je to iznenadilo, jer ga izuzetno cijeni kao čovjeka koji mnogo radi na očuvanju RS-a”.

I borci Sarajevsko-romanijske regije zatražili su danas od Vlade RS-a da prekine sa selektivnom isplatom boračkog dodatka i da do 14. februara isplate dodatak svim borcima ili će, u suprotnom, 15. februara, na Dan borca, RS biti blokirana.

Predsjednik Boračke organizacije ilidžanski borac Goran Šehovac zatražio je od predsjednika RS-a Milorada Dodika da se javno izvini borcima zbog izjave da, ukoliko budu blokirali RS, neće dobiti ništa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: