|

BORS neće biti "remetilački faktor u RS-u"

BORS neće biti "remetilački faktor u RS-u"
0
F
FENA
27.1.2011. u 16:38
13
komentara
0

dijeljenja
BORS neće biti "remetilački faktor u RS-u" Pantelija Ćurguz
I predstavnici Vlade Republike Srpske i predsjednik Boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz ostali su danas pri istim stavovima kada je u pitanju isplata boračkog dodatka zbog čijeg kašnjenja se najavljuju protesti boračkih kategorija u RS-u.
Nakon sastanka Ćurguza s predsjednikom Vlade RS-a, čiji izbor nije formalno potvrđen, Aleksandrom Džombićem ponovljeno je da će do 5. februara biti isplaćene naknade odlikovanim borcima, a ostalim do 20. februara.

Džombić je potvrdio da je obaveza Vlade RS-a da sarađuje s BORS-om i da radi u najboljem interesu te populacije, ali, kaže, bez bilo kakvih ultimatuma.

I Ćurguz je naglasio da BORS neće biti “remetilački faktor u RS-u” a da stav Predsjedništva BORS-a o izlasku boraca na proteste još ostaje nepromijenjen.

On će, kaže, lično “pokušati da cjelokupnu situaciju vrati u normalu".

Na upozorenje predsjednika RS-a borcima da neće dobiti ništa ako budu protestirali, Ćurguz je rekao da je Milorad Dodik “nesmotreno komentirao zahtjeve boraca i da ga je to iznenadilo, jer ga izuzetno cijeni kao čovjeka koji mnogo radi na očuvanju RS-a”.

I borci Sarajevsko-romanijske regije zatražili su danas od Vlade RS-a da prekine sa selektivnom isplatom boračkog dodatka i da do 14. februara isplate dodatak svim borcima ili će, u suprotnom, 15. februara, na Dan borca, RS biti blokirana.

Predsjednik Boračke organizacije ilidžanski borac Goran Šehovac zatražio je od predsjednika RS-a Milorada Dodika da se javno izvini borcima zbog izjave da, ukoliko budu blokirali RS, neće dobiti ništa.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...