{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borenović traži adrese korisnika društvenih mreža koji su podržali proteste u Sarajevu

F
25.6.2013. u 15:58
521
122
Borenović traži adrese korisnika društvenih mreža koji su podržali proteste u Sarajevu
521
Borenović traži adrese korisnika društvenih mreža koji su podržali proteste u Sarajevu
Foto: Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Radislav Jovičić ponovio je danas da je nadležna jedinica entitetske policije, tokom događaja u Sarajevu i blokade zgrade parlamenta BiH, 6. juna, pratila i određene aktivnosti na društvenim mrežama.
Te aktivnosti pratila je, pojasnio je, jedinica MUP-a RS-a za borbu visokotehnološkog kriminaliteta i o svemu je dostavila informaciju Vladi RS-a.

Jovičić kaže da ne zna napamet e-mail adrese tih osoba, novinara i bh. institucija, ali je poslaniku PDP-a Branislavu Borenoviću danas obećao pisani odgovor nakon što je on pitao "da li se mogu objaviti imena osoba i institucija BiH koje su podržavale proteste u Sarajevu, te je li moguće da se objave imena korisnika društvenih mreža koji su prednjačili u širenju dezinformacija prema RS”.

Borenović je podsjetio da je u Vladinoj informaciji o dešavanjima u Sarajevu, 6. juna, o pitanju blokade institucija BiH, bilo navedeno da su evidentirani pojedini i novinari iz Sarajeva “koji su prednjačili u širenju dezinformacija prema RS” te da su na “pojedinim društvenim mrežama i u RS-u evidentirane osobe sa sličnim aktivnostima”.

Kako će se, pitao je Jovičića danas na sjednici parlamenta RS-a, sankcionirati te osobe o kojima se govorilo u informaciji Vlade RS-a o događajima u Sarajevu, a koja je usvojena na prošloj sjednici Skupština.

Borenović tvrdi da je “potrebno da se zna na osnovu kojih se kriterija na društvenim mrežama može identificirati da neko radi protiv RS-a, ko su ti korisnici i e-mail adrese te kako ih zakonski sankcionirati”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: