{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borenović: Moje pitanje ministru policije RS-a bilo je ironično i sarkastično

F
25.6.2013. u 17:40
104
41
Borenović: Moje pitanje ministru policije RS-a bilo je ironično i sarkastično
104
Borenović: Moje pitanje ministru policije RS-a bilo je ironično i sarkastično
Branislav Borenović
Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović pojasnio je da je njegovo pitanje ministru unutrašnjih poslova RS-a Radislavu Jovičiću, da li će objaviti imena osoba i institucija koje su podržavale proteste u Sarajevu 6. juna, bilo ironično i sarkastično.
Borenović kaže za Fenu da je interesatno da je njegovo ironično pitanje, vezao za "besmisleno tzv. evidentiranje korisnika društvenih mreža iz RS moglo izazvati takvu reakciju".

"Moje pitanje je zaista bilo ironično, jer smatram da je besmisleno koristi određene opravdane ili neopravdane reakcije korisnika društvenih mreža, kao ocjenu da je to upereno protiv određene grupacije ili ustavnog poretka. Suština mog pitanja je bila da li je zaista moguće da u informaciji Vlade RS-a može stajati takva jedna ocjena. I vidim da je i ministar unutrašnjih poslova RS bio sasvim ozbiljan u odgovoru da postoje tzv. imena korisnika društvenih mreža", rekao je Borenović.

U ironičnom stilu je, kaže, zatim i tražio da se ta imena objave, ali i kriterij kako se može procjeniti ko je nepodoban, a ko podoban.

"Da li to znači da sutra, ja kao korisnik društvene mreže, kažem nešto kritički protiv nekoga iz vlasti, da sam ja nepodoban za vlast i da mogu snositi određene posljedice", pita se Borenović.

Također, ako je, kako kaže, vlast u RS toliko željela da se bavi tim pitanjem, da li onda postoje određene sankcije i kaznene mjere za nekoga ko kritikuje vlast, koju je, kaže, i sam kritikovao.

On je podsjetio da je u Vladinoj informaciji o dešavanjima u Sarajevu bilo navedeno da su nekoliko novinara i nekoliko bh. institucija te neki korisnici društevnih mreža u RS podržavali nešto što je upereno protiv ustavnog uređenja u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: