Biznismen blizak Dodiku
53

Borenović o tenderu za kupovinu zgrade UIO u Banjoj Luci: Sramotno, skandalozno i pokvareno

D. Be.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović oglasio se povodom informacije da je firma Grand Trade jedini ponuđač na tenderu za prodaju zgrade Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u Banjoj Luci.
Opozicija u RS-u je godinama unazad insistirala na ovom pitanju, ukazujući da je jedini cilj vlasti i samog sadržaja tendera da se kupi isključivo jedna zgrada i to ona od skoro 100 miliona kompanije Grand Trade. Opozicija problematizuje što je vlasnik firme Mile Radišić biznismen blizak Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a.

"Ide li kumovska zgrada za bezobraznih 71 milion КM i pride još ultrabezobraznih parking mjesta za 5.801 КM po kvadratu da bi namirili željenih 100 miliona КM?", pitao je Borenović.

Zatim je pitao i da li sada slijedi privremeno primirje.

"Sad da vidimo vladajuću garnituru SNSD-Trojka-HDZ: da li prestaju lične bljuvotine, optužbe, navodna hapšenja, sudovanja, uvrede, prijetnje, razdruživanja, najave, k’o fol smjene? Ide li privremeno primirje, do novog unosnog posla koji treba prikriti galamom i namještenim svađama? Sad da vidimo na djelu dosljednost trojkaških patriota i Dodikovu gadljivost na BiH. Sve u svemu, sramotno, skandalozno i pokvareno."