BiH
57

Borenović: Nakon referenduma graditi mnogo bolje odnose naroda u BiH

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izrazio je očekivanje da će građani današnjim izjašnjavanjem na referendumu potvrditi privrženost 9. januaru, Danu Republike Srpske.

Borenović očekuje da će se nakon referenduma o Danu RS početi graditi mnogo bolji odnosi srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda, na bazi međusobnog povjerenja.

"Dejtonski sporazum nam je dao dovoljno prostora da budemo zadovoljni svi i da gradimo budućnost u kojoj će i srpski i bošnjački i hrvatski narod dobro živjeti i gdje će Republika Srpska, zajedno sa Federacijom BiH, ispunjavati date nam ustavne nadležnosti", rekao je Borenović novinarima u Banjoj Luci prilikom izjašnjavanja na referendumu.

On je izrazio očekivanje da će izjašnjavanje građana na referendumu proći demokratski, kako to i dolikuje ozbiljnim narodima i društvima.

Borenović smatra da će danas otići i snažna poruka da nema potrebe da se koriste tužbe i apelacije o pitanjima koja su suštinska za narode u BiH.

"Treba da budemo konkurencija u tome gdje je više ljudi dobilo zaposlenje i ko je više razvio privredu i ima razvijen zdravstveni sistem, a ne po različitim vrstama tužbi i apelacija, koje samo nanose štetu", istakao je Borenović.

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem će 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa imati priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".