BiH
9

Bojnički put opet potopljen: Izgradnja korita je ostala samo prazna priča

Piše: E. S. H.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ulica Bojnički put je opet prekrivena vodom. Ista situacija je bila i u maju kada su i kuće u ovoj ulici bile poplavljene.

I danas su se mještani okupili na ulici, komentarišu kako se ista situacija ponavlja svake godine, a niko ne rješava problem.

"Tlo je vlažno, lokacija je močvarna, a iz godine u godinu je ovakva situacija. Najgore je što se ponavlja, a izgradnja korita je ostala samo prazna priča. Rekli su davno da će se graditi, ali evo problemi stalno", kaže nam Toni Beriša mještanin naselja Bojnik.

Dodaje da je najgore to što i male padavine izazovu velike probleme.

"Kada kiša prestane, voda se počne povlačiti, ali dok se ne naprave prava korita, problem neće biti riješen", smatra naš sagovornik.

Voda je blizu kuća, ali srećom, nije ušla u domove. Mještani nam kažu da ih zovu prijatelji i da postavljaju nasipe i vreće s pijeskom kako u noć ne bi ušli nesigurni.

Svi se nadaju da novih padavina neće biti i da će se voda povući, ali i da će nadležni iz Općine konačno nešto poduzeti kako bi kuće u ugroženim naseljima bile spašene, jer su bar jednom godišnje poplavljene.