{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bojić: SNSD "krizu u stranci" pokušava da prikrije napadima na SDS

F
3.3.2013. u 15:00
0
1
Bojić: SNSD "krizu u stranci" pokušava da prikrije napadima na SDS
0
Bojić: SNSD "krizu u stranci" pokušava da prikrije napadima na SDS
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) svoje unutrašnje probleme i loše odnose u partiji pokušava da prikrije napadima na Srpsku demokratsku stranku (SDS) na nivou Bosne i Hercegovine, smatra poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić.
Odbacivši kao neosnovane brojne optužbi koje su predstavnici SNSD-a uputili na pojedine kadrove SDS-a u bh. institucijama, Bojić je rekao da SNSD pokušava da „prebrodi krizu u stranci“, tako što optužuje kadrove SDS-a u institucijama BiH, Mirka Šarovića, Mirka Okolića i sam SDS.

-SDS nikada nije bila, niti će biti izdajnik interesa RS-a na nivou BiH i stoga smo i napravili sa SNSD-om platformu o usaglašenom političkom djelovanju, ne želivši da formiramo vlast s nekim drugim strankama - kazao je on.

Bojić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci optužio potpredsjednika SNSD-a Igora Radojičića da izjavom, da status oficira RS-a u Oružanim snagama BiH treba riješiti na nivou BiH, inicira prijenos nadležnosti iz oblasti PIO s entiteta na nivo BiH.

-To je veoma opasno sa stanovišta prijenosa nadležnosti – kaže Bojić i podsjeća da su zajedno sa SNSD-om odbili amandmane koji se odnose na izdvajanje sredstava iz budžeta BiH za plaćanje vojnika koji odlaze u penziju, jer je oblast penzionog osiguranja na nivou entiteta.

Kada su u pitanju optužbe SNSD-a da je ministar vanjske tragovine Mirko Šarović (SDS) odgovaran za usvajanje lošeg zakona o carinskoj tarifi, Bojić je podsjetio da je to pitanje bilo na dnevnom redu prije osam mjeseci, a svi ti propisi su doneseni uz saglasnost SNSD-a.

Nije želio da komenira, kako kaže, brojne „devijacije u Klubu poslanika SNSD-a“ u parlamentu BiH, te ih pozvao da unutar te stranke rješavaju svoje probleme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: