Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa i jesmo... treba o nama knjigu napisati sa nazivom "Kako se naguziti i trpjeti 20. godina terora od strane istih politicara"
tako je cijeli svijet treba da se ugleda na nas mi smo savrsena civilizacija budala
Dodik pusi Bobu Dole
Do - Dick !
Hajmo se mjenjat
Garant inspiracija za ispijanje kafa po cijeli dan...
cist primjer kolko je dosljaka u opankama u sarajevu i sa kospama u ruci ferhadijom ne treba da se( stidzet) kako kazete porijekla
a ti primjer urbanog covjeka?popravi svoju nepismenost pa druge osudjuj ;)
Joj odma si mi prirasto srcu
Ljudi jel vi znate za Kutiljerov plan iz februara '92? Rat nije bio poceo, bilo je dogovoreno da BiH postane nezavisna i da bude podeljena na nekoliko kantona. Kantoni su imali mnogo manje ingerencija od danasnje RS. Mi u Srbiji smo to bili prihvatili otprilike "ok, Bosna ode iz YU, ovi nasi su dobili nesto malo samouprave, nece biti rata, idemo dalje...", to jest bili smo se pomirili da to tako ide. A sta se onda desava, Alija Izetbegovic na nagovor (pre ce biti pritisak) Amerikanaca odbacuje Kutiljerov plan. I sad recite da ameri nisu u kljucnom momentu gurnuli zemlju u rat? I namerno nisu hteli da intervenisu par godina dok se narod dobro ne zakrvi. I namerno su opstruirali Vens-Ovenov plan. I namerno nisu nista preduzeli kad su ovi upali u Srebrenicu. E onda kad je zapecena vecita mrznja i konfrontacija, onda ameri stupaju na scenu i Dejtonskim sporazumom samo zamrzavaju konflikt.
...lisabonski papir i alijino povlačenje potpisa sa istoga se ovde sistematski prešućuju...na letu od lisabna do sarajeva je prevrnuo ćurak...i bi šta bi...rat je zamišljen i kreiran u uošingtonu, a domaćih izvođača radova, nažalost, nikako nije falilo...narod je glup, politički nepismen i ostrašćen, pa mu moreš već 20 i kusur godina radit šta hoćeš...
Srbi nisu prihvatali nezavisnost BiH I to je najveci problem. Ni jedna republika nije mijenjala svoj ustav zbog sticanja nezavisnosti. BiH nije trebala da bude tretirana drugacije posebno kada se uzme u obzir da je postojeci ustav bio gradanski I stitio prava svih. Moguce promjene ustava su bile moguce kroz regularne procese unutar drzave. Pravljenje BiH po principu 3 u 1 na nacionalnoj osnoci je zapravo podjela BiH koja bi opet dovela do rata I etnickog ciscenja. U osnovi BiH Srbi nisu htjeli nezavisnost ili su je htjeli u mjeri koja ce im omoguciti buducu disoluciju.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
I cekao je tolike godine dok nije dobio titulu pocasnog gradanina pa da nas pohvali sto smo fini aferim.........jadni mi.
Bob Dole je uvijek podrzavao BiH I sve njene narode, uradio koliko je mogao da pomogne BiH. Takvi prijatelji se tesko stjecu a jos lakse gube. Takvih prijatelja nam treba sto vise a neprijatelje pokusati uvjeriti u mir I prijateljsvto.
jesmo brate, al nas 6%... mojne sad ove iz Olova da racunamo
Popu pop,bobu Bob ! stara servska poslovica
Mi Sarajlije koji smo prezivjeli opsadu vjerovatno spadamo u najskromnije heroje danasnjice. Ne samo da se ne busamo herojstvom prezivljavanja golgote opsade i unistavanja naseg grada, nego smo toliko skromni da smo dozvolili da nas tretiraju jednako kao sve one raznorazne spodobe (poslijeratne oportuniste, karijeriste sirovine, snobove i sl.), operisane od zdravih ljudskih vrijednosti poput Postenja, Humanosti, Razumijevanja, Tolerancije i Uvazavanja , nego smo cak i dozvolili da su ovi potonji danas vise na cijeni nego mi i da nam kroje sudbinu... dok mi koji smo prezivjeli opsadu ne pokazujemo nikakvu uzajamnu solidarnost i uvazavanje, niti gajimo osjecaj da smo ipak samim prezivljavanjem posebna kategorija.... Drugi u svijetu nam odaju priznanje za to l ali ne i mi sami sebi.... Dan danas, koliko ja znam, ne postoji nikakvo jedinstveno udurzenje prezivjelih gradjana opsade Sarajeva...nego smo podjeljeni u hiljade nekih grupa i puni animoziteta jedni prema drugima...
+1 Svaka ti čast na komentaru..
e moj Boby...ni ne sumnjamo da smo inspiracija! ;)
prvo BiH pornic-- sarajevska inspiracija- +18 samo neznam kolko ima pravi sarajlija jos u sarajevu jer su svi otisli vise iz sarajeva (dodze divlji otijera pitomog ) covjek je trebao da kaze vi sandzaklije vi iz istocne bosne- ITD- i razni primitivni dosljaci vi ste primjer bosne jer vam odgovara karanje 20 godina samo da ste u sarajevu
ti mi se baš nešto činiš ko pitomi
Iskreno se nadam da svijet više nikada neće svjedočiti takvom hororu, da smo svi izvukli pouke iz dešavanja u Bosni i da ćemo djelovati odlučnije kako bismo u budućnosti spriječili agresiju", dodaje bivši američki senator. ________________________________________________________________ pa mamu ti nabijem, sto ne kazes koju rijec protiv obaminih genocida sirom svijeta koji se odviaju u ovom trenutku. a kantonu nabijem mater u usta za lizanje jaja imperijalistima.
sa svim odlikovanjima ili priznanjima treba biti stedljiv da ne bi zbog prevelikog razbacivanja devalvirali i izgubili svoj smisao i znacaj,a to se vec desilo ,na zalost ,ne samo sa ovom spodobom od politicara nego i s drugim odlikvanjima .
Pitanje je dali ce Bob oprasiti Semsu ???