|

Bob Dole uputio pismo Sarajlijama: Vi ste inspiracija ljudima širom svijeta

Bob Dole uputio pismo Sarajlijama: Vi ste inspiracija ljudima širom svijeta
101
Klix.ba
7.5.2014. u 08:30
55
komentara
101

dijeljenja
Bob Dole uputio pismo Sarajlijama: Vi ste inspiracija ljudima širom svijeta Bob Dole (Foto: AFP)
Bob Dole (91), bivši američki senator, poslao je pismo građanima Sarajeva nakon što je prošle sedmice na Skupštini KS proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajevo.
Kako se navodi u odluci Skupštine, Dole je počasnim građaninom Kantona Sarajevo proglašen zbog izuzetnih zasluga i doprinosa u pružanju podrške u zaustavljanju agresije i očuvanju države BiH.

"Sa velikim zadovoljstvom prihvatam ovu nagradu počasnog građanina. Osjećam privilegiju i povezanost sa vašim gradom koji je preživio genocid, najtamniji period u historiji Evrope od Drugog svjetskog rata", navodi Dole na početku svog pisma.

Vaša hrabrost, solidarnost i otpor zlu, dodao je, bila su inspiracija ljudima širom svijeta.

"Iskreno se nadam da svijet više nikada neće svjedočiti takvom hororu, da smo svi izvukli pouke iz dešavanja u Bosni i da ćemo djelovati odlučnije kako bismo u budućnosti spriječili agresiju", dodaje bivši američki senator.

"U ovom trenutku sam sa vama i veselim se bratstvu i prosperitetu vaše države. Hvala vam za ovu ukazanu čast", navodi se na kraju pisma Boba Dolea upućenom građanima Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...