Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...srle, i ti si idealista...ove narode na ulicu izvodi samo nacionalizam...sve ostalo je sporadično, bez efekta i omasovljenja...nacija / vjera tako dobro umrtve sposobnost razmišljanja i sagledavanja elementarnih činjenica, da je i najteža droga mila majka za navedeno...
Treba izvrsiti reviziju radnih mjesta. Ne moze toliko mladih ljudi, koji su visokoobrazovani, imaju radno iskustvo i govore jezike biti nezaposleno, dok im polukadrovi sa SSS zauzimaju radna mjesta. To je kljucni problem u BiH, ali mislim da ce s vremenom sve doci na svoje mjesto.
SVI NA PROTESTE I DA OTJERAMO KORUMPIRANU I KRIMINALNU BAGRU ZBOG KOJE SMO DOŠLI NA PROSJAČKI ŠTAP. ZAR SU SLOVENCI I MAKEDONCI PAMETNIJI OD NAS. HOĆEMO PRIJEVREMENE IZBORE!
A Nezavisno Carstvo Tamni Vilajet? Zar to nije opcija?
Ma mislim da se mi bolje snalazimo u Izolaciji ...
bolje izolacija.... ova EU nešto oko privatizacija,uhapsi se sanader i mišković... bolje izolacija ŽIVILA SDA!
Jeko ovaj papak na slici svega vam? Ja ga nisam vidio ni na jednoj džumi i zato ne važe njegovi komentari
Prvo hajde Norveška, nije u EU, ali ima najveći hidropotencijal u Evropi a okružuju je podmorska nalazišta nafte i gasa. Uz Japan je najveći prerađivač ribe u svijetu. Švicarska, svjetska bankarska sila, jedan od najvećih investitora u svijetu, razvijena farmaceutska industrija, turistička velesila. Šta to imamo mi pa da sada zaobiđemo EU?????? i uz to preživimo.
Daj jos koji minus, samo ti... ali zapamti, jednom kada se digne taj zid (ili uvede strogi vizni rezim) nece ga niko skidati ni za godinu, ni da dvije, ni za deset, nego ce ostati tu da vas uz dodatne mjere drzi na okupu gdje vec jeste, da ne sirite terorizam i ludilo dalje, jer za civilizacije ionako niste. Pitas se zasto? Pogledaj vas heroje Cacu i Mevlida pa ce ti sve biti jasno! Pogledaj i kriminalce koji pljacakaju vec 20 godina, a vi ih uzastopno vracate na vlast na svim izborima do sada! Pogledaj i zatvorene muzeje, nacionalnu gariju i bibliblioteke, krovove koji padaju od Skenderije pa na dalje, fasade koje se obrusavaju i 20 godina neociscene mine! Cak vam ni profesori koji uce djecu u gimnaziji ne znaju ni nakon dva desetljeca gdje se nalazi pozoriste u Sarajevu! Ili ukratko, pogledaj se u ogledalo i sve ce ti bii jasno! Sada umjesto protuargumenta ocisti oruzje i pucaj minuse. To je jedino sto znate. Znate pucati! Dobar trening pred pucanje na ambasadu, je li? :D
Porediti Balkance sa Norvezanima ili Svicarcima je kao porediti magarca sa konjem najbolje pasmine.
Pa seljacine iz pasivnih krajeva su naselile gradove, istjerale urbane i normalne ljude, a sa sobom donijeli svoje obicaje i mrznju prema svemu sto nije njihove nacije i vjere. Nisu to uradili predratni gradjani i urbana populacija koju krivis. Ako trazis uzrok nacionalizma i mrznje pogledaj oko sebe i u ogledalo. Ni C3ric, ni Tihic, ni Ganic nisu Sarajlije, a nije bio ni Alija. Ti krivis predratne gradjane za ovo sve? Nas su upravo takvi protjerali, pa se ti ne boj ni nas, a ni zbog nas, jer ako i odemo, oticicemo u dalekim zemljama koje nisu blizu BiH ni na karti, a tei ostaje narastaj 20+ godina novih Sarajlija nepismen, pun mrznje i sklon kriminalu i nasilju. Prosetaj gradom pa pogledaj. Nisu vam protjerane Sarajelije krive za divlje pse i zbadanje po tramvajima, te pucanje po ulici i kradje. To vam rade "groDZani" koje ste primili umjesto nas. Dakle nije problem u nama. Nas ionako tu vise nema. Cekaj samo da vidis nove generacije s puno oruzja, a nigdje para!
@bbi:"Samo podići zid oko Bosne nekih petnaestak metara,bez mogućnosti da neko može izaći ili ući,ostaviti nas tako jednu godinicu,dvije,onde lijepo sve to fino razmontirati pa ko ostao ostao,onda bi se bar znao nekakav red,nebi se više svađali,bili bi svi isti,imali ista prava,svi u đžamiju išli i mirna bosna" Ne oko cijele Bosne, nego oko vasih 12%. Zasto bi mi svi prelazili na lsIam da bi se prilagodili vama? To sto vi zelite mozete i bez zida odmah sada uraditi. Proglasite dzamahiriju i vidite rezultate. Jeftinije je. A to ce vam neko prelaziti na lsIam, mozete zaboraviti! Isto bi bilo da u EU kazu da ima da svi koji su dosli predju na krscanstvo ili da idu iza zice. Taj experiment su probali od 1941-ve do '45-te i nije upalio. Povuci vodu vehabijo. Nece zbog vas ogradjivati sviju ostale, ali vec se uveliko raspravlja o tome da vas treba ograditi. Vize su prvi korak, pa vi nastavite!
Kao i uvijek, između dvije opcije vi ćete izabrati onu lošiju po vas. Dakle, IZOLACIJA!
alo vogoscanski streberu kolka ti je plata?
Moja diploma je stecena na Univerzitetu u Sarajevu, a jezike sam ucila u I gimnaziji, kao i na privatnim kursevima.
...ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije Alija...
Jesi bistra. I ti sigurno imaš diplomu iz Travnika, sa Pala ili Sokoca pa da ti se sada uhljebiti. Neće moći tako lako. Pored diplome moraš imati malo pameti, malo radne navike kao ovi sa SSS. Što se tiće jezika bar to nije teško, gledajući serije i filmove ništa lakše. Deder se prizemlji.