Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pod hitno treba razdvojiti penzije stečene radom od boračkih i kojekakvih penzija stečenih na sve moguće načine ali samo ne radom. Penzioneri rada su 40 godina uplačivali u penziono da bi imali pristojne penzije kada se penzionišu, a sad najednom u penziono se skrhali svi pa nikom ne valja.Radnici koji danas uplaćuju penziono unaprijed znaju da plaćaju sve drugo samo ne za svoju penziju, a to je prevara, jer kako penziono inaće uopće može biti u dugovima.Logika.
Tačno, i ja sam bio borac i sad treba da gledam kako se neko borio za novac, a neko k'o ja za džaba.
Borcima treba dati sve i to onima koji su od prvog do zadnjeg dana proveli u rovu i na liniji.Ima jos toliko zivih da se uvijek moze znati imenom i prezimenom ko je pusku nosio a ko je u podrumu lezo.Nova revizija i izbaciti sve podrumase i one koji su rat proveli u dijaspori pa ce biti sasvim dovoljno i para i sredstava za istinske borce i porodice onih koji su svoje zivote ugradili u ovu drzavu.
Kad bih znao kolike penzije traže imao bih svoje mišljenje, ovako "ućoravo" nemaju moju podršku.
Kud bas sad kad je kirbasu doso najbolji jaran😂
Pa kud baš sad aaa pa zar niste mogli saćekati da bar vučić ode.. sad će ispast da nešto ne štima u državi.. aaa ljudi... ccc
koji cirkus od drzave pravi ovaj SDA
laznjaci uglavnom, dok su pravi borci i agresorski i odbrambeni pod zemljom ili lizu rane u svedskoj
Svi borci treba da imaju odredjena prava, postoji ali a to ali je kada napuni odredjene godine života npr 65 ima pravo na borački dodatak srazmjerno učešću u ratu. Do tada kao i svi zaposleni i nezaposleni u bih........ ista prava iste obaveze. Pročitajte titin zakon o borcima, prepišite ako neznate. Invalidi rata su posebna kategorija i o tom ne govorim.
To je nama nasa borba dala hvala Alija hvala SDA olosu hvala Bakire. a vama ko jebe* mater vec 23 godine glasate za SDA i HDZ pa cete tako i nastaviti ni bolest ni sirotinja vam ne mogu nista.
Izmanipulisani, i kad vam je odgovarao populizam u vidu penzija, i sada kad su kase praznei i kad mnogima stvarno trebaju penzije. Čuj demobilisani borac u najboljim godinama dobio neku crkavicu od penzije za glasove na izborima, i on zadovoljan bio.
Jednostavno nema dovoljno za sve...i za borce, i za politicare, i za parlamentarce, i za administraciju...
Užasan odnos prema borcima od strane SDA SNSDa i HDZa! Stidite se vi koji imate šofere i kupujete trotuare od 380.000 maraka dok ljudi gladuju! Kradu nas, zapošljavaju za pare, prolaze nekažnjeno i nakon osuda, manipulišu sa našim ubijenim i nastradalim ljudima. Zakon vrijedi samo za potlačene a naši "ministri" i čitavi birokratski roj su iznad svih normi i etike!
ma ko im je*** mater opet ovi glasaju za SDA HDZ
Svim borcima koji su ucestvovali u ratu, na svim stranama, treba pruziti i dati sve. Ovdje je bitnije da se protestvuje zbog nacina penzionisanja parlamentaraca koji dobiju sve za bukvalno nista.
borci koji su se borili sada žive na rubu egzistencije a ratni profiteri sjede u ugodnim foteljama. ni SDA ni HDZ ni SNSD nisu ništa napravili za borce koji su nesebično žrtvovali.
Da li nam je jasno da u ovim protestima najviše "hajruju" penzionisani tzv.generali, pukovnici...koji nisu u toku rata nosili pušku i imali dodira sa borbenim dejstvima, a uspjeli su "nahuškati" dio boraca da za njih djeluju. Borci će svakako dobiti mrvice, a ovi drugi...