Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije Eu glupa, dace servimaa da mogu ici bez viza ali znaju da servi nemaju para. Sta mislite koliko je ortodoxinja iz Grcke uvezla EU za one milione? Preplatili su se na 100 godina. Srbija ce oboriti cijenu koke drsticno i to vrlo brzo. PS> Malade koke kao ova BG su uvijek dobro dosle ,dace njoj svaba para njeno je samo da dodje :)..i da ...ppp :)
Nadam se da ćete u Evropu unijeti Kulturu (u pičku materinu). Jedva vas čekaju gore.
BORIŠA, KADA SRBI BUDU IMALI NEKE NORMALNE POLITIČKE SAGOVORNIKE MOŽDA, ALI SA ONIM ISTIM ČETNICIMA KOJI SU NAS HTJELI ISTRIJEBITI KLANJEM I PALJENJEM (I TO JOŠ ŽARKO ŽELE I PLANIRAJU) NEMA MNOGO RAZGOVORA. TI MOŽEŠ SA NJIMA BITI I PETLJATI KAKO HOĆEŠ JER SU SVAKAKO TVOJI I NJIH VOLIŠ VIŠE NEGO BOSNU. MI MORAMO OSTATI OPREZNI I SPREMNI .
na koljena...mora Slinavdzic u BG :)))))) ko se zadnji smije najsladje se smije
@BIH Nisam vido belesnijeg naroda kao sto ga Bih ima. Kad citam komentar kao sto ih pise taj \"BIH psiho_pat\".
@BIH Bravo! haha što se četnici raspališe....kud vam nestaše \"demokratski nazori\", \"evropski pogledi! i ostala sranja, četeeeeeee vuk dlaku mijenja al ćud nikada. a o \"ambasadoru\" bolje ne trošit rječi
Mozete slobodno da nam pljunete pod prozor, pardon pred granicom. Kosovo jeste otislo ali smo i dalje veci povrsinski od vas ups a pri tom vi i kad odete na onih 49%odsto vase teritorije jedva mogu da vas podnesu. Cekam da vidim kad bude iz vas dodatno prokuljalo mrznje kad u junu Srz Bramerc podnese pozitivan izvestaj i Savet ministara EU da zeleno svetlo za ratifikaciju SSP-a. Adios amigos odoh ja malo do Barselone bez vize i novom direktnom linijom Spanaira iz Beograda.
TRAZIT DA GRAD SARAJEVO NA CELU SA SVOJIM GRADONACELNIKOM BEHMENOM TUZI PIC , SIPU, MUP NA NE POSTOVANJE ODLUKE GRADONACELNIKA SVOJEG GRADA KOJIM UPRAVLJA I DIKTATURE KOJA IMA KONOTACIJU RA.SIZMA, FASIZMA, DIKTATURE, SEGREGACIJE I TOTA.LITARIZMA!!! DA SE NA GRADONACELNIKA SARAJEVA I GRADJANA SARAJEVA PRAVI AGRESIJA I DIKTATURA, NAD VEC DUBOKO TRA*UMATIZOVANOM I NAPACENOM NARODU KOJI JE PREZIVO TRI IPO GODINE NEJVECU OPSADU I UBI*JANJE GRADA I GRADJANA U HISTORIJI! DOSTA VISE SR.BIZMA I DI.KTATURE PA ONA DOLAZILA OD PIC-A, OHR-A, MUP-A ITD!!! SRBI U SRBIJI BOSNA I HERCEGOVINA BOSNOHERCEGOVCIMA, SARAJEVO SVOJIM SARAJLIJAMA!!! DOSTA PATOLOSKOG PRIMIT*IVNOG KRV*OLOCNOG SRB*IZMA , TE*RORE , AGRESIJE , T*ERORIZMA I SRPSKOG FANA.TIZMA! DIVLJACI! NECE UBICE SRBI DA NAM I DALJE SILOM NAMJETAJU I MANIPULISU HISTORIJU!!! CINJENICE I ISTINU, NE COSI.CEVU SANU HISTORIJU PISANU SA K*.VLJU BO*.NJACKIH UB.IJENIH CI*VILA, SARAJLIJA I SVIH BOSNOHERCEGOVACA!!!
Srbija ide napred, ali mi se negde izgubilo Kosovo na putu....Kosovo je Srbija buaaahhh :((( samo BG pashaluk ostao.........smrc....
Šta bi tek rekao svijet, koji je gledao preko TV – satelitskih stanica, a koji iskreno suosjećaju sa civilnim žrtvama Sarajeva, koje je ta ista JNA klala granatama tri godine - svoje građane, koje je po svim pravilima trebala da štiti? Šta bi rekli mnogi humanisti koji na svojim jezicima opisaše tragediju Bosne? Šta će reći sudije u Haagu, koji sude tim istim zločincima i komandantima JNA? A tek mi Bošnjaci u dijaspori, ako nas neko upita. Šta da kaže nana Fata, kada sljedeći put ponovo ode na suđenje? Šta da kaže i jedan normalan Bošnjak zašto naš ministar sigurnosti hoće da bude veći i bolji Srbin od svih onih što u ime Velike i etnički čiste fašističke Srbije zijaniše glave u ulici Hamdije Kreševljakovića?Samo što tada kao i uvijek do sada kada su nas klali, nikome od njih neće biti bitno što si ti bio ministar, niti će pitati šta si ti rekao, htio ili učinio. Oni će te samo pitati kako ti je ime, i to će ti biti posljednje pitanje koje ćeš čuti.
@BIH Jes vidio,kako su kol.jači,sad zapanjeni tvojom pisanijom,kao trebaš do psihijatra.....pa oni su hodali,do onakvih ko Dabić i Rašković,a sve mahnito...Bravo BiH,svaka ti je na mjestu.Takvi ko Tadić glume Adenauera,a smrde na saransak,slaninu i rakijetinu,onu brlju,što ukradu sa groblja...ma obični vampiri..
@news pa gdje bolan nadje ovog mirka potkivaca ili preletaca??? majka mu je srpkinja, do rata je zivio u beogradu i pisao cirilicom i ekavicom, a onda hop... odoh ja u hrvatsku kod njofre... i sta, njofra mu je kao dobar i hrvatska je puna \'demokracije\'? ma bjaaaziiii
Boriša? Arnaut? Vidi mu imena i prezimena?Cirkus?Jes ti ikad čuo za gr.neposlušnost,koja vodi u anarhiju?P.išam ja sve zakone,koji izravnavaju sliku....Nema mira,dok se brojčano ne namirimo za memorijalne centre,koje nam napunište....Po izračunu od 1699,treba da nestane čitav Srbistan,pa da bude 0:0,koliko smo bošnjaci u minusu.A za svrbe,zapamtite jedno,zauvijek....onaj za sinijom,i onaj pod sinijom,u vreći,isto vam misle...
Završni tekst u “Eliti” je esej o Dobrici Ćosiću, u kojem pišete i kako je svoju brigu za naciju pretvorio u biznis. Esej ste posvetili njegovim žrtvama. Koliko vam je proces pisanja pomogao da shvatite te demonske transformacije pisaca? MIRKO KOVAČ: Ono što mi je najdragocjenije u tom tekstu, jest da sam se uspio zadržati na činjenicama. A te činjenice, te fusnote su strašne jer shvatite koliko je oko njega mrtvih, koliko je ljudi stradalo. Ne mogu, pogotovo u stanju u kojem se trenutno nalazim, ne mogu podnijeti ljude koji pronalaze lijepe riječi za Ćosića- toliko me zaboli kad čujem: Pa, čekaj, on je samo pisac, on ima pravo na svoje mišljenje. Moramo znati što je zlo, ne smijemo se praviti blesavi pred tom činjenicom, moramo nazvati stvari pravim imenom.
MIRKO KOVAČ: BORIS TADIĆ JE PAUN KOJI IZIGRAVA DEMOKRATU. - Iskreno rečeno, užasno, ne mogu to shvatiti. Njega ni ne želim shvatiti, sve je jasno. Ne mogu da shvatim ta mjerila europske politike. Vidite sami na kojoj je razini ta politika. Tu nema ni jednog autoriteta koji će napraviti gestu, koji nešto zna, politika je srozana, Tadić glumata predsjednika, šepiri se kao neki paun, izigrava demokrata, a izjavljuje da uči od Dobrice Ćosića. Dobro sam poznavao njegovog oca, bio mi je i uzor u nekom moralnom smislu, pisao samo o njemu, ali kad ga je uhvatilo ludilo nacionalizma postao mi je neshvatljiv.