|

"Biskupi nisu odustali od četiri regije u BiH"

"Biskupi nisu odustali od četiri regije u BiH"
0
S
SRNA
1.11.2010. u 09:54
61
komentara
0

dijeljenja
"Biskupi nisu odustali od četiri regije u BiH" Vinko Puljić (Foto: Arhiv)
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je da Biskupska konferencija nije odustala od prijedloga ustavne organizacije BiH u četiri regije ili četiri federalne jedinice.
"Nije mi poznato da je iko argumentima pokazao da naša vizija unutrašnjeg rješenja BiH nije dobra, pravedna i ostvariva", rekao je kardinal Puljić.

Prema njegovim riječima, to rješenje, koje je dobar način da se omogući ravnopravnost i život u različitosti te spriječi majorizacija, nije ozbiljno razmotreno niti prihvaćeno jer se ne uklapa u planove onih koji bi to trebali provesti.

"I danas smatram da se ovakvim rješenjem mogu stvoriti mehanizmi zaštite ravnopravnosti i multietniciteta na svim prostorima BiH", rekao je kardinal Puljić za "Oslobođenje".

Nadbiskup vrhbosanski založio se za izmjenu izbornog mehanizma koji je omogućio izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Svi su znali za taj nepravedni mehanizam pa ga je zato trebalo na vrijeme riješiti kako do ovakvih situacija ne bi dolazilo. Sada, kada je po tom nepravedneom zakonitom mehanizmu došlo do izbora, nemam drugih komentara osim da se treba ispraviti nepravda u vezi sa nepravednim mehanizmom izbora", zaključio je kadrinal Puljić.
Prijavi grešku


Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...