Sadik Ahmetović
0

"BiH su potrebne jedinstvene policijske strukture"

SRNA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Osim reforme Ustava BiH, nakon oktobarskih izbora, jedan od prioriteta je reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura u BiH, rekao je ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović.

"Reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura u BiH, gdje bi se znao sam vrh odakle se rukovodi, prijeko je potrebna i ona bi obezbijedila efikasno djelovanje u toj oblasti", rekao je Ahmetović za "Oslobođenje".

Nakon najnovijeg izvještaja Stejt departmenta u kome je ukazano da u BiH postoji "rascjepkanost sistema bezbjednosti", Ahmetović je rekao da u BiH postoji zakonska odvojenost agencija za provođenje zakona i da koordinacija policijskih agencija nije na zadovoljavajućem nivou.

On je rekao da je u izvještaju konstatovano da Obavještajno-bezbjednosna agencija dobro radi svoj posao, te da i sam ima isto mišljenje. 		

Stejt dipartment je  u godišnjem izvještaju naveo da su organizacije za sprovođenje zakona BiH tokom prošle godine sarađivale sa SAD u oblasti borbe protiv terorizma, uprkos etničkoj polarizaciji, korupciji i sporovima između političih lidera čime je ometeno funkcionisanje vlasti.