{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH su potrebne jedinstvene policijske strukture"

S
9.8.2010. u 10:09
0
24
"BiH su potrebne jedinstvene policijske strukture"
0
"BiH su potrebne jedinstvene policijske strukture"
Sadik Ahmetović
Osim reforme Ustava BiH, nakon oktobarskih izbora, jedan od prioriteta je reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura u BiH, rekao je ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović.
"Reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura u BiH, gdje bi se znao sam vrh odakle se rukovodi, prijeko je potrebna i ona bi obezbijedila efikasno djelovanje u toj oblasti", rekao je Ahmetović za "Oslobođenje".

Nakon najnovijeg izvještaja Stejt departmenta u kome je ukazano da u BiH postoji "rascjepkanost sistema bezbjednosti", Ahmetović je rekao da u BiH postoji zakonska odvojenost agencija za provođenje zakona i da koordinacija policijskih agencija nije na zadovoljavajućem nivou.

On je rekao da je u izvještaju konstatovano da Obavještajno-bezbjednosna agencija dobro radi svoj posao, te da i sam ima isto mišljenje.

Stejt dipartment je u godišnjem izvještaju naveo da su organizacije za sprovođenje zakona BiH tokom prošle godine sarađivale sa SAD u oblasti borbe protiv terorizma, uprkos etničkoj polarizaciji, korupciji i sporovima između političih lidera čime je ometeno funkcionisanje vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: