{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvještaj State Departmenta je tačan odraz stanja u BiH

S
10.8.2010. u 18:29
0
27
Izvještaj State Departmenta je tačan odraz stanja u BiH
0
Izvještaj State Departmenta je tačan odraz stanja u BiH
Foto: Ilustracija
Ambasada SAD u BiH saopštila je da nedavno objavljeni godišnji izvještaj State Departmenta predstavlja tačan odraz stanja u BiH tokom protekle godine, te da "politizacija ovog izvještaja ne donosi nikakvu korist".
Iz Ambasade SAD navode da su u ovoj godini bili ohrabreni primjerima uspješne saradnje sa zvaničnicima zaduženim za provođenje zakona na nivou države, entiteta, Brčko distrikta i kantona.

"Međutim, uzimajući u obzir kompleksnost stalne borbe protiv terorizma i kriminalnih aktivnosti, SAD su i dalje zabrinute zbog činjenice da nivo saradnje među relevantnim institucijama još nije dostigao puni potencijal. U isto vrijeme, kako bi se osigurala maksimalna efikasnost u borbi protiv terorizma, `pokušaji da se potkopa rad institucija na državnom nivou moraju prestati`", navodi se u saopštenju.

U Ambasadi navode da su godišnji izvještaji Ministarstva inostranih poslova SAD o terorizmu temeljeni na činjenicama i da se odnose na zemlje i grupe koje ispunjavaju kriterijume koje je propisao Kongres SAD.

SAD ostaju opredijeljene bliskoj saradnji na svim nivoima, sa svim bezbjednosnim agencijama i institucijama nadležnim za provođenje zakona, s ciljem borbe protiv terorizma u BiH, dodaje se u saopštenju.

U godišnjem izvještaju američkog Statde Departmenta navodi se da su "napori zvaničnika Republike Srpske (RS) na potkopavanju državnih institucija" usporili napore da se poboljšaju operativni kapaciteti BiH u borbi protiv terorizma i finansiranja terorizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: