Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..........ovdje najprije posjeku šumu, a onda izazovu požar i pod fol, sve izgorilo.......
kod nas je iligalna sječa šume po zakonu. pitajte bivšeg premijera brankovića ako sumnjate.
Sve nam Dodik odvuče trag mu se zameo! Mora da brsti...
Daš šumaru 50KM i sječeš koliko hoćeš!
BiH na crnoj mapi Evrope kada je u pitanju ilegalna sječa šume....... -O KAKVOJ ŠUMI SE GOVORI...........ne može se 100 godina stalno ponavljati da je BiH bogata šumama a da se pritom stalno siječe ,ništa ne pošumljava ,podmeću požari...svima dobro kao i vuk sit i ovce na broju ...a kad se iko normalan okrene oko sebe i pogleda tu golet i krš koji je nastao zbog nestanka šume svi se (interesantno) glupo zapitaju kao :..."pa gdje je ona šuma što je bila ovdje..."...to kaže i nastavi dalje hodati kao da ništa nije vidio...i dan danas opet svi BiH ima šumska bogatstva,svi govore da se siječe šuma a niko DA KAŽE DA SELA MOGU NESTATI U SEKUNDI ZBOG KLIZIŠTA I NESTABILNOG TERENA KOJI JE DRŽALA TA ŠUMA STABILNIM I POSTOJANIM...nažalost svi samo čekaju na taj sudbonosni i tragični trenutak pa se tek onda djeluje....a niko od tih postmrtvih kasnije neće imati šansu reći kud prije ne uradih to i to...kasno će biti kasnije
Ima li ista cuti da su ove nesposobne stranke na vlasti dobro uradile a budzetlije ih i dalje gotive.
Stranci seru a sve ode u izvoz pa kome onda ide
Duduk prodaje "srpske" sume Izraelcima, nece vise biti kradje u rezervatu.Udruzuju se nebeski i izabrani narod, ma ima da im zlatne sume budu:)
Zašto da ostanemo na crnoj listi kada imamo priliku da uključimo što više ljudi u taj dil. Naši resursi su ostali isti kao i prije stotinjak godina drvo i ugalj. Trebamo se okrenuti briketiranju tih resursa jer ako ne znamo praviti čipove hajmo praviti nešto sofisticiranije , makar od onoga što nam je priroda dala a hvala bogu imamo tih sirovina. Pa samo u Modračkom jezeru leži nekoliko miliona tona ugljene prašine , izvadimo je produbimo jezero tj zalihe vode , zaposlimo ljude , izvozimo , popravljajmo trgovinski deficit. I naše šume su jezero pune stogodišnjih panjeva koje ćekaju neke nove rudare . Obnovimo naše rudnike zlata i u njima uposlimo najbolje juvelire među nama , stvorimo brend , možemo to jer sve smo to radili i prije mnogo god. demagogija jest al samo ako to ne pokušamo.
Normalno da ce biti... Sta mislite da su SNSD i SDA legalno pljackajuci sumu...fonancirali kampanje
BiH je u svakom segmentu crna,žalosno ali istinito
Ma to je jedan organizovati kriminal postao ! Daju sumaru 50 KM a izrezu 10, 20 m to su goleme pare..... I to vecinom idu tamo u RS da sjeku, sumari u dzep i njima dobro...... Fuj *** ti drzavu ode nam priroda !!!!!! Haj razumijem kad neko sijece za licne potrebe, nema svako platiti drva, neko ide za sebe da bi se ugrijao al ovi sto zaradjuju na tome... haram !
ilegalni drvosjeca dislikes this
Ta ce suma?!Daj nam azvalta i soping centara!
Sumu sijece narod koji nema od cega da zivi.
To se mjeri u promilima, a prave šumokradice to rade pod partijsko-mafijaškim patronatom.
Ne pricaj o necemu kad ne znas.... To je postao vise organizovani kriminal, suradjuju zajedno iz oba entiteta !
Ovo je vec stivo za NjV.
Mi da smo na Marsu, bila bi statistika da smo gori od stijena i atmosfere
Tamo bi se kamenje i prašina krali.
Ima li neka crna mapa na kojoj se ne nalazi BiH? :-D
htio sam napisati ima, pa se predomisli.
............................................................................................dugo razmisljanje......................................................................................nema!