{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH izabrana za članicu Izvršnog odbora UN žene

F
13.11.2013. u 12:48
13
14
BiH izabrana za članicu Izvršnog odbora UN žene
13
BiH izabrana za članicu Izvršnog odbora UN žene
Nakon provedenih aktivnosti Stalne Misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima a u koordinaciji s Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i drugim nadležnim istitucijama naše zemlje, Bosna i Hercegovina je u New Yorku izabrana za člana Izvršnog odbora UN tijela za ravnopravnost spolova i jačanja uloge žena – UN žene.
Izbor Bosne i Hercegovine u Izvršni odbor predstavlja još jedan korak u međunarodnoj afirmaciji naše zemlje, a mandat počinje 1. januara 2014 godine i trajat će tri godine.

Izvršni odbor upravlja operativnim aktivnostima UN tijela UN žene uz saradnju sa Ekonomskim socijalnim vijećem UN-a, a same aktivnosti su usmjerene na koordinaciju programa i projekata koji se bave ravnopravnošću spolova, a kreiraju se i implementiraju kroz sistem UN-a.

UN žene već imaju ured u Sarajevu koji je otvoren 2008. godine i kroz realizaciju različitih projekata promovira ravnopravnost među spolovima i zaustavljanje nasilja nad ženama, a finansira ga UN Trust Fund i UN Women Fond, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: