{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH izabrana za članicu Izvršnog odbora UN žene

F
13.11.2013. u 12:48
13
14
BiH izabrana za članicu Izvršnog odbora UN žene
13
BiH izabrana za članicu Izvršnog odbora UN žene
Nakon provedenih aktivnosti Stalne Misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima a u koordinaciji s Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i drugim nadležnim istitucijama naše zemlje, Bosna i Hercegovina je u New Yorku izabrana za člana Izvršnog odbora UN tijela za ravnopravnost spolova i jačanja uloge žena – UN žene.
Izbor Bosne i Hercegovine u Izvršni odbor predstavlja još jedan korak u međunarodnoj afirmaciji naše zemlje, a mandat počinje 1. januara 2014 godine i trajat će tri godine.

Izvršni odbor upravlja operativnim aktivnostima UN tijela UN žene uz saradnju sa Ekonomskim socijalnim vijećem UN-a, a same aktivnosti su usmjerene na koordinaciju programa i projekata koji se bave ravnopravnošću spolova, a kreiraju se i implementiraju kroz sistem UN-a.

UN žene već imaju ured u Sarajevu koji je otvoren 2008. godine i kroz realizaciju različitih projekata promovira ravnopravnost među spolovima i zaustavljanje nasilja nad ženama, a finansira ga UN Trust Fund i UN Women Fond, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: