Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čestitam svima koji su doktorirali svojim trudom i radom, a ne babinim vezama i kovertama.
BiH dobila devet novih doktora nauka: Bez štele, raznih rodbinskih veza i naravno koverti za ove mlade ljude nema budućnosti...
@plavi tigar Ti to govoriš kao da su doktorirali političke nauke, odbranu i sigurnost, žurnalistiku itd. bez podmazivanja stvari...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svi odoše u doktore.Pa ko će biti narod ?
pa mora neko..ko ce nam studentima predavati? penzioneri?
@katil papci.. i neznalice..
O ljudima koji pisu negativne komentare http://adf.ly/tsbI0
dr Kenana Karavdica sam imao priliku sresti na klinici za djeciju hirurgiju, prije svega covjek od etike, a koliko sam mogao vidjeti i strucnjak u onome sto radi. svaka cast!
Doktor nauka- neko ko vec ima dosta iskustva iza sebe, svakako vrijede rijeci hvale...
BAŠ BIH ZAMOLILA DA MI, UKOLIKO NEKO RASPOLAŽE SA PODATKOM, NEKO ODGOVORI DA LI POSTOJI I JEDNA MANJA ZEMLJA, SA MANJIM BROJEM STANOVNIKA A SA VEĆIM BROJEM DOKTORA NAUKA!? MOJE LIČNO MIŠLJENJE JE DA NIKADA I NIGDJE NA SVIJETU NIJE LAKŠE DOĆI DO DOKTORATA. LIJEPA PAMETI NIKADA TE DOSTA, BLAGO NAMA, AKO NAM IŠTA NENEDOSTAJE ONDA JE TO PAMET. ,,BOSNO MOJAA DIVNA MILA LIJEPA PAMETNA U TEBI SU ??????????
I ni sad se stanje u drzavi nece promijeniti na bolje
danasnji "doktori nauka" su otprilike na nivou onoga ko je u Titino doba zavrsio srednju skolu (ne mislim na gimnaziju, to je prejako za ove)..
Konstatacija nažalost ispravna.
Ma kakvo nase obrazovanje i nasi kurcevi od doktora nauka, to su sve streberi koji nisu naucili da koriste mozak, jedino sto su nastrebali pregrst gradiva i informacija od cega je 95% neupotrebljivo. Ne cijenim doktore nauka nista vise od onog koji je srednju zavrsio. Tesla nije nikad diplomiro ali je genije bio i istjerali su ga sa faxa jer se nije slago sa onim sto su ih ucili. Nase skolstvo je sranje gdje te bombarduju sa ogromnom kolicinom neupotrebljivog gradiva.
Ide pun kamion napredne inteligencije
Cestitam profa Zarfo!!
ja mislim da nam diploma ne fali u Bosni ali znanja da
Ova zvanja ne moraju znaciti i pismenost...
Da mi je znati postotak koliko je doktora nauka opravdalo svoju ttulu, a koliko je titulasa? Kad ukucam pokoje ime u google, da pretrazim koliko su dosad objavili naucnih radova, pa cak i dugogodisnji doktori nauka imaju jedva po desetak radova. A dobar broj ih nakupe tako sto ja znam tebe, pa cu te potpisati na moj rad, ti znas mene pa de me potpisi na tvoj rad. Niko mozak ne koristi, a sve kano neki doktori. Kod nas kad postanes doktor nauka i recimo pocnes raditi na fakultetu, nema boga da te ko otjera sa te pozicije. Ne postoji revizija visokog akadmskog kadra, i mogu raditi sto im je volja, a da ih niko za usi ne povuce...... Al eto, nekad su ko mala djeca slusali kako kvart tiho sapce kad govori o doktorima nauka, kao najpametniji, pa se mnogi odlucie da oprobati......svim sredstvima, naravno......Doktor nauka - kakav lazni zanos ovog svijeta. Djela govore, titule se sprdaju.
BEZ OBRAZOVANIH I POŠTENIH MLADIH LJUDI. EVO ZNAMO IH MORE OBRAZOVANIH PA SU NAM DRŽAVU SVELI NA PROSJAČKI ŠTAP.
Ovaj Muharem Avdispahić po svom izgledu, govoru i ponašanju djeluje kao najzatupljenije stvorenje koje je ikad bosanska zemlja držala. A svojim djelima je to i dokazao, na primjer kad je htio da otvori mesdžid u prostorijama Univerziteta. Što se ovih doktora nauka tiče, nadam se da će što prije izganjati papire za odlazak, jer ovdje vam stranka tupavca Avdispahića neće dati priliku da živite od svog znanja i rada.
tesko ce ovi doktori politickih , zurnalistickih, odbrane i sigurnosti i ostalih nauka... nac posla napolju !