|

BiH će za dvije godine imati kandidatski status za EU

BiH će za dvije godine imati kandidatski status za EU
0
S
SRNA
16.12.2010. u 20:09
49
komentara
0

dijeljenja
BiH će za dvije godine imati kandidatski status za EU Zlatko Lagumdžija
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija izrazio je večeras nadu da će BiH do 2012. godine biti zemlja koja je otpočela pregovore za članstvo u EU, sa kandidatskim statusom.
Lagumdžija je tokom tradicionalnog novogodišnjeg prijema ove stranke istakao da će nastojati da u 2011. godini bude više optimizma, nego što je to bio slučaj ranijih godina.

"Takođe ćemo nastojati da 2013. godine budemo zemlja koja je spremna da bude članica NATO-a, a da 2014. godine budemo zaokruženi sa zemljama regiona kao država koja je zadovoljila standarde Sjevernoatlantske alijanse i ušla duboko u pregovore sa EU", rekao je Lagumdžija na prijemu kojem su prisustvovali brojni predstavnici diplomatskog kora, političkog i javnog života u BiH.

Lagumdžija je rekao da takav razvoj događaja moguć samo uz pomoć domaćih političkih predstavnika sa svim svojim različitostima koje postoje.

Lider SDP-a poželio je svim prisutnima sretne božićne i novogodišnje praznike, ističući da bi dobijanje bezviznog režima za građane BiH u ovom mjesecu trebao simbolički predstavljati novi početak za ovu zemlju.

Prijemu je, između ostalih, prisustvovala i delegacija SDA koju su činili predsjednik ove stranke Sulejman Tihić, Mirsad Kebo i Salmir Kaplan.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...