BiH
0

Lagumdžija na međunarodnoj konferenciji u Cavtatu

FENA
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija učestvovao je na uvodnoj sesiji 12. međunarodne konferencije parlamentaraca u Cavtatu, u organizaciji Friedrich Ebert fondacije, saopćeno je u subotu iz SDP-a BiH.

Lagumdžija je u obraćanju istakao da je percepcija javnosti o parlamentarcima u Bosni i Hercegovini veoma loša, te da je razlog tome nerad i izostanak vlasti. On je rekao da će nova vlast u Bosni i Hercegovini, predvođena SDP-om, svojim predanim radom i rezultatima ispraviti ovu predodžbu javnosti, te djelima pokazati da nisu svi isti.

Govoreći o značajnom prisustvu korupcije i kriminala u zemljama jugoistočne Evrope, predsjednik SDP-a je naglasio da očekuje da jedna od veoma važnih oblasti oko koje se mora okupiti nova većina jeste borba protiv kriminala i korupcije.

Navodeći primjer neusvajanja Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, on je naglasio da će jedan od prvih koraka buduće vlasti koju će predvoditi SDP biti upravo usvajanje ovog zakona.

U odvojenim susretima s brojnim delegacijama Zlatko Lagumdžija je primio mnogobrojne čestitke za izbornu pobjedu SDP-a.

Istovremeno je istaknuta podrška SDP-u u formiranju nove, proevropski orjentisane Vlade, te ponuđena pomoć u realizaciji namjere da nova vlast značajno ubrza bh. put u EU i NATO.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija zahvalio se na čestitkama i podršci koju ima, te je istakao da BiH ima sve predispozicije da se brzo priključi u veliku evropsku porodicu i da je SDP spreman da je povede u tom pravcu, navodi se u saopćenju iz SDP-a BiH.