Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo su dobre vijesti. Koliko sam upratio, ovo je upravo up to date tretman.
Đe su testovi?
Pitanje je koliko ima ti sredstava za testiranje, gdje se nalaze testovi da li samo u 4 grada, tko ih provodi? Koliko je bolest uzela maha kod starije populacije? Šta će se desiti sa velikim brojem ljudi koji se vratio u zemlju zadnjih 15 dana? Koliko će oni zaraziti nove starije osobe. Kućna izolacija i izlazak vani samo kod onih što moraju na posao ili po hranu je dobra mjera da se bolest uspori i da imamo manji broj oboljelih i umrlih, dok ne stigne ljeto ili vakcina.
Trebamo biti sretni,jer smo se sacuvali,pa barem do sad evo u Sarajevu. Zao mi je bilo gdje u BiH i svijetu sto ima zarazenih,ali skidam kapu nasim i GRAĐANIMA I VLADAJUCIM strukturama. Molim Vas slusajte upute. Jako je vazno sve kontrolisati,zato sto se tada kontakti brzo pronadju i izoliraju,a ako se izgubi kontrola dogadja se tragedija. OSTANITE KUCI!!!
Da se u Wuhanu pojavilo nesto sto kosi sve redom, zemlje ne bi primale kineske turiste. Vec tad se znalo da ovaj virus ( ne znam hocel' mutirat) pogadja starije i bolesne. Svijet svjesno prima koronu jer je fatalna "za samo malu grupaciju ljudi". Potom blokada svega! Da svijet stiti samo ugrozenu grupaciju, zdravstvene i ekonomske posljedice bi se minimizirale. Izazivanje ekonomske krize je zah.eb.ana stvar!
Pozitivno sam iznenadjem reakcijom badleznih u BiH. Nekako zrelije rijesavamo stvari od mnogih "naprednih" zemalja. Izgleda lad je najgore dajemo sve od sebe...
@Strelax7 I ja takodjer, no BiH ima relativno friska iskustva iz rata sto je prakticno kataklizmicka pojava za drustvo a na zapadu upravo ta osvjestenost ne postoji, mlade generacije jednostavno nikada nisu dozivjele tako veliku krizu za drustvo.
Politicar i epidemiolog! Cini se da politicari svijeta nisu zeljeli postaviti ovakvo pitanje: "Treba li zabraniti ulazak kineskim turistima?". ( Sta ako epidemiolog kaze da treba?) Politika ima nacina kako da pita: "Jesi li siguran da ce dolazak kineskih turista izazvati epidemiju?" ( epidemiolozi nisu mogli biti sigurni). ( jedan je bio -siguran pa dopao zatvora ) Tako politicari "otimaju struku medicinarima".
vidi ti ovu horor sobu, pih! ako ovdje završiš, odmah se pozdravi od života...
Kako to čim je Fahro ministar sigurnosti odma neko stanje u državi, prošli put kad je bio pola Bosne je bilo u požarima
Dal je seljacka vlast narucila ljekove za oloksavanje na pacijentima.
Zar te upute nisu trebale biti ranije upucene