{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH-Gas: Isporuka gasa normalizirana

F
31.12.2014. u 10:23
0
3
BH-Gas: Isporuka gasa normalizirana
0
BH-Gas: Isporuka gasa normalizirana
Foto: Ilustracija
Isporuka gasa Bosni i Hercegovini iz Ruske Federacije od sinoć je normalizirana.
Tim povodom jutros je održan sastanak u BH-Gasu na kojem su predstavnici Sarajevogasa, Toplana-Sarajevo i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo informirani o tome, saopćeno je iz kompanije BH-Gas.

Do jučer je isporuka bila ograničena na 913.000 m3, što nije bilo dovoljno za snabdijevanje Kantona Sarajevo u periodu izrazito niskih temperatura pa su Toplane-Sarajevo čak djelomično počele korsititi loživo ulje mazut kako bi gasa bilo dovoljno za potrebe drugih potrošača Sarajevogasa.

"Prethodnih dana smo kontaktirali Ambasadu Ruske Federacije, bilo je koordiranih aktivnosti sa Energoinvestom, Srbijagasom, ministarstvima, ambasadama.. Želimo se zahvaliti ambasadoru Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petru Ivancovu, te ambasadoru Bosne i Hercegovine u Moskvi Ivanu Barbaliću, sa kojima smo sve vrijeme bili u kontaktu i koji su diplomatskim putevima nastojali pomoći u rješavanju ove situacije, kao i svima koji su nam nastojali pomoći. Energoinvest je potpisao ugovor sa Gazprom Exportom o isporuci gasa za 2015. godinu, nadamo se da nećemo više imati ovakvih i sličnih problema u narednoj godini", izjavio je Mirza Sendijarević, direktor BH-Gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: