{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ograničene isporuke gasa: Gazprom ne poštuje ugovor sa Energoinvestom

29.12.2014. u 16:24
7
64
Ograničene isporuke gasa: Gazprom ne poštuje ugovor sa Energoinvestom
7
Ograničene isporuke gasa: Gazprom ne poštuje ugovor sa Energoinvestom
Uprkos niskim temperaturama zraka, nastavljena je ograničena isporuka gasa našoj zemlji iz Ruske Federacije, koja nije u skladu sa Ugovorom o isporuci gasa između Energoinvesta d.d. Sarajevo i Gazprom Exporta. Tim povodom danas je u sjedištu BH-Gasa održan važan sastanak.
Uprava ove kompanije, koju čine direktor Mirza Sendijarević i izvršni direktor Haris Hrnjičić razgovarala je sa direktoricom preduzeća Sarajevogas Nihadom Glamoč, direktorom preduzeća Toplane-Sarajevo Admirom Džuburom, pomoćnikom direktora Energoinvesta za oblast trgovina i usluga Mehmedom Koldžom, te ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem.

Iako se BH-Gas ranije u više navrata obraćao Energoinvestu sa informacijom o ograničenom isporukom gasa od Gazprom Exporta i insistirao da se maksimalne dnevne količine isporučenog gasa usklade sa ovim Ugovorom, zvaničnog odgovora još uvijek nema, saopćeno je iz BH-Gasa.

Na današnjem sastanku dogovorena je maksimalna količina gasa koju BH-Gas može isporučivati Sarajevogasu u periodu najnižih tempeatura, te će na osnovu tih isporuka Sarajevogas i Toplane-Sarajevo dalje snabdijevati svoje potrošače.

BH-Gas u međuvremenu pokušava kupiti dodatne količine gasa, ali svi potencijalni dobavljači insistiraju na avansnim uplatama. Preduzeće Sarajevogas duguje BH-Gasu trenutno 42,5 miliona KM, saopćeno je iz BH-Gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: