Komentari (189)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi mi znamo da je mito loša stvar ali čim nam se ukaže prilika i mi podmićujemo.The end.
@DjangoDjulaga Vala meni neki dan ode vozacka mjesec dana i 100 KM kazne za 21 preko ograničenja. 71 vozio magistralnim putem kroz naseljeno mjesto. Gledaju oni u mene i govore eto to ti je ovoliko to je onoliko i cekaju da im dam cvaju, a ja se samo smješkam. Kriv sam i piši. Ne dam vam marke.
@DjangoDjulaga Još najjače je kad se sjeti kao možda me to nagovori da im dam cvaju kaže al za ovo ti je i 2 kaznena boda. Rekoh neka je šta ja mogu. Kaže al ako skupiš 7 morat ćeš ponovo polagat. Reko valjda neću. Al osim toga morat ćeš i 500 KM platit. Neka platit ću. I onda uze i napisa. Vidi da neće marke dobit.
99% novih vozaca ne zna voziti rikvercom vise od 5 metara jer ih uce da koriste jedino retrovizore i to pri parkiranju... 99% novih vozaca ne zna koristiti kruzni tok i pravilo da kad radi vise od pola kruga MORA u lijevu/unutrasnju traku, ne znaju ni uci ni izaci iz kruznog toka... 99% novih vozaca ne zna da MORA voziti desnom stranom i kada put ima vise od jedne trake u jednom smjeru... 99% novih vozaca nije imalo nocnu voznju na obuci niti polagalo prvu pomoc... a ni stari nisu puno bolji!!!
@VlahPoturica verovatno iz okoline Beograda ili malo dalje iz Sumadije... zanima me kako su skontali da je Bosanac i kako je uopce dosao do Slavije kada znamo da do tamo ima nekoliko kruznih tokova odakle god da je krenuo? Mani se parola i verovanja u necije zezancije. Svi Balkanci su u pet deka po inteligenciji ali ih "pamet" cini razlicitima.
... a najgore od svega je sto to za sada nije kaznjivo. Policija treba biti na kruznim tokovima i sankcionisati "neupucene", na brzim cestama i autoputevima one sto "duskaju" lijevom stranom takodjer "upozoriti",... motriti na parkinge i PAPKE koji zauzmu par mjesta, parkiraju po pjesackim zonama (cesto i u podzemnim garazama vidim auto na zebri!!!), blokiraju tok saobracaja... to kaznjavati nemilosrdno... i pjesake, npr. na Stupu treba kamera za pjesake HITNO!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mi smo toliko primitivan i stupidan narod da i kod vozačkog moramo imati štelu..
Ni u SA nema poligona. Vozaju se po javnim parkinzima i vježbaju parkiranje. Na onim malo praznijim treniraju osnove polaska...Državni poligon se koristi kao depo za oduzeta vozila. Tjeraju ih da po gradu odmah bježe u desnu traku iako će za 20 metara skrenuti lijevo... Nigdje veze...
Nase autoskole su go quratz. Nista se tamo ne moze nauciti, postoji stotine potencijalno smrtonosnih situacija na cesti o kojima instruktori ni rijeci ne znaju reci. Djeca nam se nepismena salju na magistralu.
Upravo to, nauce malo po gradu vozikat' iako i tu nisu sve savladali, a za magistralu da ne i spominjem bez ikakvog iskustva se upuste pa imamo clanke gdje su mladi ljudi zavrsili nerijetko u provalijama, rijekama i slicno...zalosno Ja kad sam polagao nikad nisam prelazio 50 km/h maksimalno i zapravo nisam dobio osjecaj kako je naprimjer voziti 90 ili 100 km/h i kako se ponasati ako ti sta iskoci u tom momentu jer je dosta teze i kociti i manevrisati...nesto sto moramo sami nauciti izgleda
Pa ko to zna prvu pomoc?
650 KM vozačka ? toliko je bila prije 10-15 godina koliko ja znam ... ja znam da sam ja skoro platio 1050 marčica , tu nešto nije u redu ...
Sefić sigurno nije polagao prvu pomoć...pa se uhvatio noge.
Sefić sigurno nije polagao prvu pomoć...pa se uhvatio noge.
svi mi imamo najbolje auto, bez obzira na stanje i starost, i svi zurimo ne mozemo da cekamo jer naravno aman-zaman belaj je na vrijeme krenuti bilo kuda.to sto negdje pise ogranicenje 60 na sat, to je postavljeno samo da neko uzme pare i proda znak opstini, ravno je, cesta je mozes furati koliko jako mozes stisnuti gas..
U Sarajevu je mnogo toga učinjeno i poretklih nekoliko godina da se suzbiju malverzacije, prva pomoć je apsolutno obavezna za svakoga i niko se ne može izvući, ne možeš znati ko će ti biti na vozačkom sve dok ispitivač ne priđe vozilu, bukvalno se ništa ne zna do jutro prije pa je skoro nemoguće naštimati išta. Na poligonu se odavno ne vozi, postoje rute koje izvlačiš na početku vožnje i nema više samovolje ispitivača da te uvaljuje u jednosmjerne i slično...
Što nije nužno dobro jer nema ni noćne vožnje ni vožnje u rikverc, ali bar se popravlja situacija. Mlađi vozači mnogo bolje rješavaju kružne tokove od starijih, nekada nisi imao gdje naučiti :)
sad ce stoka uvest da se mora faklutet zavrsiti kako bi se auto moglo voziti...poceli su tako sa svime
"Ministarstva za nauku, obrazovanje, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona," Hahahaha Bosna i kultura... Zenica kao Austrija ima ministre haha padoh sa stolice :)
zato se gine svaki dan zbog sofercina
U danasnje vrijeme biti vozac je prirodno kao i ucenje hodanja. Kod nas su od toga napravili kao da polazete za helikopter. Mnogi zele da se ugrade u cijenu i imaju koristi. Dobna granica za dobijanje vozacke dozvole treba da se smanji na 17g, dobijanje dozvole pijednostavi i cijena smanji. Treba da se tretira kao recimo u USA. U sredjim skolama moze se uvesti predmet obuke.
@simao21 ne bi bilo 50000 nesreca/god nego 500000, ne mozes poredit nas mentalni sklop i drustvo sa americkim, da se mene pita podici granicu za polaganje na 21. God osim u slucaju da se neko obucava za prof. Vozaca.
Sve dok je sabracaja biti ce i nesreca. Kada se uradi analiza vidi se da su osnovni razlozi alkohol, brza voznja i losi putevi.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I onda se cudimo sto raja gine na cestama...