{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez odluka o boračkim zakonima

S
26.4.2010. u 19:49
0
5
Bez odluka o boračkim zakonima
0
Bez odluka o boračkim zakonima
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Vlada Federacije BiH /FBiH/ na današnjoj sjednici u Mostaru nije donijela nikakve odluke u vezi sa boračkim zakonima kako je bilo očekivano i kako je premijer Federacije Mustafa Mujezinović obećao u sporazumu koji je bio ponuđen boračkim udruženjima za vrijeme protesta u Sarajevu.
Vlada FBiH razgovarala je o boračkim zakonima, a tek nakon sastanaka sa predstavnicima Svjetske banke koji će biti održan u srijedu ujutru, moći će zauzeti određene stavove - saznaje Srna od izvora bliskih Vladi.

Borački zakoni naći će se na dnevnom redu nastavka sjednice u četvrtak u Sarajevu.

Vlada je danas u skladu sa obavezama iz standbaj-aranžmana i na osnovu obavljenih rasprava o Nacrtu, utvrdila novi Prijedlog zakona o platama i naknadama u organima vlasti FBiH, saopšteno je iz Vlade.

''Cijeneći značaj ovog dokumenta, Vlada je danas odlučila da ovaj zakon, prije nego se ponovo nađe na sjednici Vlade FBiH i upućivanja u parlamentarnu proceduru, bude dostavljen na mišljenje predsjednicima klubova poslanika svih parlamentarnih stranaka u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH'', navode iz Vlade.

Sljedeći osnovni cilj, kako se navodi, je da se na jedinstven i jednak način definiše ova oblast do sada regulisana u više zakona i podzakonskih propisa.

Prijedlog zakona se odnosi, kako na izabrane zvaničnike, nosioce izvršnih funkcija i savjetnike u organima zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH, tako i na državne službenike i namještenike u organima državne službe Federacije BiH i policijske službenike organa unutrašnjih poslova Federacije.

Vlada je danas utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt novog zakona o podsticanju razvoja male privrede, te obavila raspravu o dokumentu ''Strategija penzionog fonda u FBiH'' koji definiše sam proces reforme, njene ciljeve i zadatke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: